Nogomet

Ćorluka: "Nemojte nas toliko hvaliti, slično je bilo i 2016. godine kada smo pobijedili Španjolsku"

Branimir Korać, hns.family • subota, 23.06.2018.
Ćorluka: "Nemojte nas toliko hvaliti, slično je bilo i 2016. godine kada smo pobijedili Španjolsku"
Foto: FaH

Vedran Ćorluka jedan je od najiskusnijih članova reprezentacije i iako trenutno nije u prvom planu, poziva na zajedništvo te mu nije teško pružati podršku i pokraj terena...

Vedran Ćorluka u samoj završnici susreta protiv Argentine ušao je u igru, dovoljno da upiše jubilarni 100. nastup u dresu reprezentacije i to u jednoj od najvećih pobjeda generacije.

"Hvala svima na čestitkama, a izborniku na lijepim riječima. Svi znamo što nam reprezentacija znači, u 12 godina shvatio sam koliko vrijedi podrška onih igrača koji ne igraju, kada se oni jednako vesele kao i prva momčad. To je normalna pojava, to bi tako trebalo biti u nogometu i bilo kojem sportu."

Argentina je prošlost, u reprezentaciji se već razmišlja o Islandu koji je sljedeći protivnik.

Prvi cilj bio je prolazak skupine i on je ostvaren. Hrvatska je već nakon dva kola osigurala osminu finala.

"Skinuli smo mali teret sa svojih leđa, postali smo ozbiljniji i svjesni koliko smo jaki, a izbornik i stručni stožer drže nas čvrsto na zemlji, govoreći nam da je sve ovo zapravo ništa u odnosu na ono što smo u stanju napraviti. Imamo mane koje moramo potisnuti i tako biti spremni za mnogo veće stvari. Naša nam snaga daje optimizam, zajedno sa svima u Hrvatskoj koji dišu za nas."

Vedran Ćorluka o Luki Modriću, Ivanu Rakitiću i generaciji '98.

"Luka i Ivan igraju u fenomenalnim klubovima, a ovdje igraju svoj najbolji, najzreliji nogomet. Za mene su najbolji vezni par Svjetskog prvenstva, iako sam ja malo subjektivan jer su naši. Neka tako nastave i nadam se da ćemo s njima kao vođama dogurati jako daleko. Generacija '98 je legendarna, naši su idoli, i nadam se da ćemo se nakon ovog Svjetskog prvenstva malo približiti tim veličinama. Oni su nam uvijek bili vodilja, svi smo željeli biti poput njih."

Ćorluka smiruje euforiju i tvrdi kako Hrvatska ima još dosta posla i da nije uvijek odigrala najbolje kada se to očekivalo.

"Nemojte nas toliko hvaliti, slično je bilo i 2016. godine kada smo pobijedili Španjolsku. Svaka je utakmica drugačija, iako smo pokazali da smo jaki, no znamo i da smo nepredvidivi. Znamo odigrati slabije kada se najmanje nadamo i najmanje priželjkujemo. Kvaliteta je neupitna i doći će do izražaja, samo treba ostati na ovoj razini. Energije sigurno imamo, no ne pita se samo nas, nešto se pita i suparnike. Vjerujemo u sebe i mislim da je došlo vrijeme da odrastemo i napravimo korak više. Više nije dovoljno pobijediti Njemačku, Španjolsku ili Argentinu u skupini i mislim da smo toga svjesni. Nije bilo pretjeranog slavlja nakon izlaska iz svlačionice nakon Argentine, odmah smo se okrenuli Islandu i to me veseli, zato mislim da smo spremni napraviti mnogo."

Puno toga dobroga donio je Zlatko Dalić, pa i u odnosu s reprezentativcima koji su ga odlično prihvatili.

"Imali smo prijateljskih izbornika i prije, bliski smo bili i s primjerice Bilićem te nam je u Austriji nedostajao mali korak za veliki uspjeh s njim. Dalićev je pristup očito 'legao' igračima. On donosi odluke, no zajedno s igračima traži najbolje rješenje za utakmice ili specifične situacije. Po tom je pitanju drugačiji od ostalih izbornika, a vjeruje da smo spremni za velike stvari, podsjećajući nas da još nismo ništa napravili i da nemamo razloga misliti da smo nešto posebno dobri jer pred nama je veliki put kako bi nas se smatralo velikom generacijom."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!