SP 2018., skupina F, 2. kolo, 23.06.2018, 20:00 h, Stadion Fišt, Soči
Suci: MARCINIAK Szymon, SOKOLNICKI Pawel, LISTKIEWICZ Tomasz (svi POL), SATO Ryuji (JPN)
Njemačka
Njemačka
Marco Reus 48'
Toni Kroos 90'+5'
2:1(0:1) Švedska
Ola Toivonen 32'
Švedska

VIDEO: Toni Kroos spasio Nijemce u sudačkoj nadoknadi!

Petar Jenjić • subota, 23.06.2018.
VIDEO: Toni Kroos spasio Nijemce u sudačkoj nadoknadi!
Foto: EPA

Toni Kroos junak je njemačke pobjede u drugom kolu Svjetskog prvenstva protiv Švedske, igrač Real Madrida sjajno je u 95. minuti pogodio za pobjedu svoje reprezentacije, iako je Njemačka posljednjih 15-ak minuta igrala s igračem manje...

Njemačka
Švedska
Njemačka
Švedska
1
Manuel Neuer
3
Jonas Hector
(do 87')
7
Julian Draxler
(do 46')
8
Toni Kroos
9
Timo Werner
11
Marco Reus
13
Thomas Müller
16
Antonio Rüdiger
17
Jerome Boateng
18
Joshua Kimmich
19
Sebastian Rudy
(do 31')
Pričuvni igrači
21
Ilkay Gündogan
31'
23
Mario Gomez
46'
20
Julian Brandt
87'
Trener
Joachim Löw
1
Robin Olsen
2
Mikael Lustig
3
Victor Lindelöf
4
Andreas Granqvist
6
Ludwig Augustinsson
7
Sebastian Larsson
8
Albin Ekdal
9
Marcus Berg
(do 90')
10
Emil Forsberg
17
Viktor Claesson
(do 74')
20
Ola Toivonen
(do 78')
Pričuvni igrači
21
Jimmy Durmaz
74'
11
John Guidetti
78'
22
Isaac Kiese Thelin
90'
Trener
Janne Andersson

Toni Kroos sljedećih će dana biti najspominjaniji igrač Njemačke i to s itekako dobrim razlogom. Igrač Real Madrida u 95. minuti sjajnim udarcem zabio je za pobjedu svoje reprezentacije protiv Švedske i tako je zadržao s jako dobrim izgledima u utrci za prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

Švedska je na poluvremenu imala vodstvo od 1:0, a od 81. minuti i igrača više. Ipak, nije uspjela izdržati pritisak Njemačke koja je u konačnici stigla do pobjede. Sada se situacija u skupini F dodatno komplicira jer bi nakon trećeg kola tri momčadi mogle imati šest bodova pa bi mogla odlučivati gol razlika.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Odmah od samog početka Njemačka je pritisnula Šveđane tražeći pogodak. Potpuna ofenziva Njemačke mogla ju je koštati u 13. minuti kada je Marcus Berg sam izbio pred njemačkog vratara, no omeo ga je Antonio Rüdiger i otklonio opasnost. Tražila je Švedska penal, ali nije ga dobila, Simon Marciniak nije se oglasio.

Iako je dominirala terenom Njemačka je bila bolno nekonkretna i to joj se osvetilo nakon nešto više od pola sata igre. Elf je izgubio loptu na sredini terena, a Viktor Claesson proigrao Olu Toivonena koji krasno prebacuje Manuela Neura za vodstvo svoje momčadi.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Imali su Nijemci nekoliko solidnih pokušaja, ali bez većeg uspjeha. U samoj završnici poluvremena Švedska je mogla i do drugog pogotka. Ubacio je Sebastian Larsson, najviši u skoku bio je Berg koji puca glavom u suprotni kut, ali Neuer sjajno brani njegov pokušaj.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena aktualni svjetski prvaci stigli su do izjednačenja, ubacio je Timo Werner, a Marco Reus s(p)retno skrenuo loptu u gol. Bila je Njemačka opasna i u narednom periodu, ali kako je vrijeme odmicalo, sve je više nervoza ulazila među Nijemce kojima je nedostajalo preciznosti u samoj završnici.

Dodatan problem Njemačka je dobila u 81. minuti kada je Jerome Boateng oštro startao na Berga, a sudac je, kako se čini, nakon razgovora s pomoćnicima dodijelio njemačkom braniču drugi žuti, isključujući karton. Sedam minuta kasnije sjajna prilika za Marija Gomeza koji je bio na pravom mjestu prilikom centaršuta Tonija Kroosa, pucao je glavom, ali sjajno brani Robin Olsen.

Početkom sudačke nadoknade Julian Brandt pogodio je stativu i činilo se kako je ovo kraj za Njemačku. U posljednjim sekundama utakmice dobili su slobodan udarac iskosa, kratko ga izveli, a Kroos ga sjajno plasirao i neobranjivo pogodio za veliko njemačko slavlje.

SP 2018., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Južna Koreja1:2Meksiko
Njemačka2:1Švedska
1Švedska 35:2+36
2Meksiko 33:4-16
3Južna Koreja 33:303
4Njemačka 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!