Nogomet

Iran traži prvi prolazak skupine protiv Ronalda i društva

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.06.2018.
Iran traži prvi prolazak skupine protiv Ronalda i društva
Foto: EPA

Nogometaši Irana i Portugala u Saransku će igrati za prolazak u osminu finala, Iranci na krilima dobre utakmice protiv Španjolske, a aktualni prvak Europe minimalnom pobjedom nad Marokom...

S obzirom na prikazano u prva dva kola očekuje nas jako dobra i zanimljiva utakmica između Irana i Portugala koji će se boriti za prolazak u osminu finala.

Iran u treće kolo ulazi s tri boda, to jest pobjedom protiv Maroka i porazom od Španjolske. Iranci su se protiv Furije pokazali u jako dobrom svijetlu te ako uspiju ponoviti slično izdanje kao na toj utakmici, mogli bi prirediti iznenađenje.

U slučaju pobjede bit će to prvi iranski prolazak grupne faze na Svjetskom prvenstvu, najviše bodova osvojenih na jednom natjecanju, kao i prva pobjeda protiv jedne europske momčadi.

Tko bolje poznaje Portugal od portugalskog trenera Carlosa Queiroza koji sjedi na klupi Irana. Upravo je Queiroz istaknuo da, bez obzira na ulog koji utakmica nosi, njegova momčad neće mijenjati svoju nogometnu filozofiju.

"Portugal je jaka i snažna momčad, jedan od kandidata za naslov - moramo biti realni. Borit ćemo se za ostvarenje naših snova od prve do posljednje minute. Jedva čekamo vidjeti koliko možemo protiv Cristiana Ronalda i odličnih portugalskih igrača."

Upravo će Portugalci u utakmicu ući kao favoriti na papiru, no kao što se već znalo događati, favoriti ne moraju uvijek pobjeđivati. Svjesni su toga i u taboru aktualnog europskog prvaka, kao i snage koju Iran posjeduje.

Izbornik Fernando Santos dočekao je dobre vijesti, s obzirom na to da će mu svi igrači biti na raspolaganju. Joao Moutinho prebolio je gripu i jučer je trenirao s momčadi. Cijela ekipa potpuno je fokusirana na utakmicu.

"Utakmice su pokazale kako momčadi lošije rangirane i momčadi koje ne poznamo tako dobro prelako možemo omalovažavati. Sve reprezentacije radile su jako naporno kako bi ovdje došle, imaju sasvim dovoljno iskustva i znanja te igrače u jakim europskim ligama", kazao je na konferenciji za medije Fernando Santos.

Utakmica između Irana i Portugala, borba za prolazak u osminu finala, igra se u Saransku s početkom u 20 sati. Dvoboj će voditi Enrique Caceres iz Paragvaja.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!