Nogomet

Furija protiv Maroka želi riješiti pitanje prolaska dalje

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.06.2018.
Furija protiv Maroka želi riješiti pitanje prolaska dalje
Foto: EPA

Španjolska i Maroko u Kalinjingradu odigrat će posljednju utakmicu u skupini B gdje će Furija tražiti prolazak u sljedeću fazu, a Maroko da se na što bolji način oprosti od samog Svjetsko prvenstva...

Posljednja utakmica skupine svjetskim prvacima iz 2010. godine donosi utakmicu protiv Maroka u kojoj je imperativ pobjede neminovan. Furija će pobjedu tražiti na stadionu u Kalinjingradu gdje je uspjeha imala Hrvatska u prvom kolu protiv Nigerije.

Zanimljivo, ako Španjolska ne izgubi utakmicu bit će to po prvi puta od 2006. da će grupnu fazu zaključiti neporažena. Također nedostaju joj četiri gola da dođe do okrugle brojke od 100 pogodaka na Svjetskim prvenstvima.

"Samo moramo odigrati dobru utakmicu i uzeti tri boda te da se kvalificiramo dalje kao prvi. To bi bilo najbolje. Znamo da će biti teško, kao i uvijek protiv momčadi koje su već ispale, ne znate što će točno napraviti", kazao je španjolski izbornik Fernando Hierro.

Ako protiv afričke reprezentacije zaradi opomenu, a Španjolska prođe dalje, Sergio Busquets neće imati pravo nastupiti u utakmici osmine finala. Svjestan je toga i sam igrač Barcelone, kao i izbornik, ali oba ističu kako ništa ne žele prepustiti slučaju.

"Svjestan sam svega oko toga i sve znam, ali unatoč tome igrat ću kao i uvijek", kazao je Busquets koji je dodao i kako se Španjolsku ne treba uzimati zdravo za gotovo.

Bez obzira na sve Španjolska zasigurno ništa neće htjeti prepustiti slučaju, tražit će sva tri boda kako bi bez stresa mogli saznati rezultat druge utakmice u skupini.

Iako je odigrao dvije vrlo dobre utakmice, Maroko je i dalje bez boda, ali i bez pogotka na Svjetskom prvenstvu od kojeg će se oprostiti nakon večerašnje utakmice. Ipak, iz marokanskog tabora ističu kako im to neće umanjiti motiv igranja.

Marokanski izbornik Herve Renard imat će punu momčad na raspolaganju s obzirom na oporavak Nabila Dirara i Nordina Amrabata.

Istaknimo kako je Maroko pobijedio u dvije od ukupno 15 odigranih utakmica na Svjetskim prvenstvima, a obje su stigle u posljednje susretu skupine, 3:1 protiv Portugala 1986. godine i 3:0 protiv Škotske 12 godina kasnije.

"Ovu ćemo utakmicu odigrati kao da igramo kvalifikacije", kazao je Renard čija je momčad ostavila jako dobar dojam na Prvenstvu, bez obzira na dva poraza.

"Kada se vratim kući, smatrat ću kako sam ostvario svoju misiju", dodao je marokanski izbornik.

Utakmica u Kalinjingradu između Španjolske i Maroka igra se s početkom u 20 sati, a glavni sudac dvoboja bit će Uzbekistanac Ravshan Irmatov.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!