Nogomet

Arnason: "Ako bude potrebno, spremni smo dobiti i crveni karton za pobjedu"

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.06.2018.
Arnason: "Ako bude potrebno, spremni smo dobiti i crveni karton za pobjedu"
Foto: EPA

U posljednjem kolu skupine D sastaju se Island i Hrvatska. Hrvatska je osigurala prolaz u osminu finala, a Islanđani su još uvijek u igri za prolaz, no moraju svladati Hrvatsku i čekati rasplet drugog susreta...

Island i Hrvatska znaju sve jedni o drugima i sastajali su se već puno puta zadnjih godina. Ovaj dvoboj u Rostovu nije toliko važan za Hrvatsku koliko je bitan Islandu koji se bori za mjesto u osmini finala.

Islanđani najavljuju veliku borbu i čvrst nastup, sve s ciljem prolaska u osminu finala. Svjesni su kako neće biti jednostavno i neće birati sredstva kako doći do cilja.

"Kada igramo protiv Hrvatske, pritisak uvijek postoji. Kada je tako, igrači idu do svojih gornjih granica i ponekad pređu liniju. Međutim dosad smo dobili samo jedan crveni karton, ali ako to bude pomoglo momčadi na putu do pobjede, spremni smo dobiti još jedan", poručuje Kari Arnason.

Bit će ovo peti međusobni dvoboj ove dvije reprezentacije u zadnjih pet godina. Hrvatska je upisala dvije pobjede, jedan susret okončan je remijem, a posljednji na Islandu pobjedom domaćina 1:0.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis25.06.2018. u 13:16
    mogli ste prenijeti i da je rekao sljedeće o kadru hrvatske: njihovih prvi 11 su nevjerojatni, ali imaju izuzetnu kvalitetu i na klupi, tako da sastav neće utjecati na njihovu igru, svi su iznimno dobri igrači.
    cameosis