Nogomet

Sigurdsson: "Bilo bi nevjerojatno kada bi prošli skupinu"

Jan Šneler • ponedjeljak, 25.06.2018.
Sigurdsson: "Bilo bi nevjerojatno kada bi prošli skupinu"
Foto: Kristijan Komarica

Ususret ogledu Hrvatske i Islanda, najbolji igrač islandske nogometne vrste, Gylfi Sigurdsson otkrio je kako vjeruje da mogu iznenaditi Hrvatsku i kvalificirati se u osminu finala...

Iako imaju samo jedan bod prije posljednjeg susreta, nogometaši Islanda s pravom mogu računati na prolazak u osminu finala. U trenutnoj situaciji, svakakve kombinacije su u igri i još niti jedna momčad osim Hrvatske nije osigurala prolaz dalje. Drugoplasirana Nigerija ima "samo" tri boda i Island nije toliko daleko.

Svjestan je toga i najbolji islandski nogometaš Gylfi Sigurdsson. Iako je promašio kazneni udarac protiv Nigerije, Sigurdsson je pravi vođa ove momčadi, mozak ekipe. Prije susreta s Hrvatskom, islandski veznjak ne dvoji kako im neće biti lako, ali da vjeruju da mogu napraviti veliko iznenađenje.

"Činjenica da smo pobijedili Hrvatsku prije godinu dana ne znači ništa. Jednako tako niti činjenica da smo izgubili prije tri godine. Sutra ćemo svjedočiti potpuno drugačijoj utakmici. Svakako je dobro što smo pokazali da ih možemo svladati. Teško ih je slomiti i iznimno su jaki, defenzivno i ofenzivno. Ipak, mi nemamo što za izgubiti. Na nama je da ostvarimo dobar rezultat i nadamo se pozitivnom ishodu druge utakmice", rekao je Sigurdsson za službene stranice Fife.

Island ne ovisi sam o sebi. Nikakva pobjeda neće im ništa značiti ako Nigerije pobijedi Argentinu. S druge strane, teško je očekivati da bi i remi Nigerije bio pozitivan za Island. U tom slučaju Islandu bi bila potrebna pobjeda od dva razlike nad jakom Hrvatskom. Svjestan je toga Sigurdsson, ali jednako tako Islanđani vjeruju u onu da je sve moguće. Sutra navečer doznat ćemo odgovor i na to pitanje.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!