Nogomet

Zekić: "Protiv Moldavaca neće biti šetnja, moramo ih shvatiti ozbiljno"

Sportnet • ponedjeljak, 25.06.2018.
Zekić: "Protiv Moldavaca neće biti šetnja, moramo ih shvatiti ozbiljno"
Foto: FaH

Prvi suparnik Osijeka u pretkolima Europske lige Petrocub za vikend je odigrao prvenstvenu utakmicu u kojoj je nakon zaostatka 2:0 uspio doći do boda. Utakmicu je pratio i trener Zoran Zekić koji ističe kako je teško nešto reći o momčadi sažeto i konkretno...

Trener Osijeka Zoran Zekić u nedjelju je gledao utakmicu moldavskog prvenstva u kojoj je Petrocub Hincesti gostovao kod momčadi Dinamo Auto. Trener Osječana imao je let iz Beča za Kišinjev, odakle je produžio za Tiraspol u čijem predgrađu je igrao skorašnji suparnik Bijelo-plavih. Rezultat je bio 2:2, a Dinamo je ispustio prednost od 2:0.

"Teško je nešto sažeto i konkretno reći o pravoj vrijednosti Petrocuba. Činjenica je da su gubili s dva gola razlike i da su na kraju ipak ostali neporaženi. Za naše prilike, to je prilično čudan i specifičan način igre koji ponekad i zbunjuje protivnike. No, ponovit ću ono što sam rekao i nakon ždrijeba, neće to biti šetnja protiv Moldavaca, moramo ih shvatiti vrlo ozbiljno", istaknuo je Zekić.

Čini se kako kod igrača Petrocuba nema osobite želje za nadigravanjem, čije je osnovno nogometno pravilo da je najvažnije osigurati prilaz svojim vratima.

"Postoje razdoblja u igri kada su i s devetoricom iza lopte, čvrsto i organizirano u dvije linije ispred svoga kaznenoga prostora. Po oduzetoj lopti nastoje što prije i jednostavnije doći do suparničkog šesnaesterca, bez puno petljanja na sredini terena. Nisam siguran da će protiv nas igrati u istom sastavu jer oni u domaćem prvenstvu imaju obvezu uvrstiti u početnu momčad dvojicu mlađih igrača, a vidjet ćemo za koga će se njihov trener odlučiti u europskim nastupima kada se ne susreće s takvim pravilom. Osim toga, ovaj puta im nije igrao najbolji strijelac Ambros. Vjerujem da će oni do prvog dvoboja s nama dovesti i neke nove igrače kako bi se pojačali za Europu", zaključio je trener Osijeka.

NK Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!