Nogomet

Hallgrimsson: "Odmaranje hrvatskih igrača neće nam biti prednost jer će drugi biti motivirani dokazati se"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.06.2018.
Hallgrimsson: "Odmaranje hrvatskih igrača neće nam biti prednost jer će drugi biti motivirani dokazati se"
Foto: FaH

Izbornik Islanda Heimir Hallgrimsson najavio je sutrašnju utakmicu protiv Hrvatske, istaknuvši kako će oni hrvatski igrači koji će nisu toliko igrali u prva dva susreta biti jako motivirani dokazati se izborniku Zlatku Daliću...

Islandu nasušno treba pobjeda protiv Hrvatske, kao i poklapanje rezultata druge. Naime, Nigerija nikako ne smije doći do pobjede jer time nestaju i islandske šanse za prolazak dalje. Ipak, izbornik Heimir Hallgrimsson optimistično gleda na utakmicu protiv Vatrenih.

"Zašto smo optimistični? Mislim da je to u genima jer smo optimistični zbog svega. Uvijek mislimo da ćemo pobijediti, iako to ne uspijevamo baš uvijek."

Osvrnuo se islandski izbornik i na činjenicu kako će hrvatski izbornik Zlatko Dalić vjerojatno odmarati nekolicinu igrača, posebno jer nekima prijeti neigranje osmine finala u slučaju dobivanja kartona.

"To je čudno, ali mislim da nam odmaranje igrača neće biti prednost. Hrvatski nogometaši koji su igrali prve dvije utakmice mogli bi biti demotivirani, razmišljajući o ozljedama i kartonima. Ali kada bi igrali oni s manjom minutažom, oni bi mogli biti motivirani i dati sve od sebe jer to im je prilika za dokazati se."

Island nije odigrao dobru utakmicu protiv Nigerije i sada se nadaju kako se takav susret neće ponoviti u ključnom dvoboju.

"Pobjeda protiv Hrvatske dala nam je dosta pohvala jer igrači zaslužuju zasluge što su završili iznad njih u kvalifikacijama. Sada smo stisnuti prema zidu i treba nam dobar rezultat na utakmici Nigerije i Argentine, ali dosta toga ovisi i o nama. Moramo odraditi posao kako treba."

"Samo će se polovica reprezentacija plasirati u osminu finala. Za nacije poput Argentine, Portugala i Njemačke bila bi pomalo sramota da u tome ne uspiju, ali za nas bi to bio ogroman uspjeh", zaključio je islandski izbornik.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!