Nogomet

Renard: "Pokazali smo da se znamo nositi s najboljima", Hierro: "Ne smijemo dozvoliti ovoliko prilika"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.06.2018.
Renard: "Pokazali smo da se znamo nositi s najboljima", Hierro: "Ne smijemo dozvoliti ovoliko prilika"
Foto: EPA

Dok je s jedne strane izbornik Maroka bio ponosan na svoje igrače ističući kako za ovakvu utakmicu trebaju biti nagrađeni, izbornik španjolske reprezentacije bio je kritičan ističući kako ne mogu na ovakav način igrati u nastavku turnira...

Maroko je u posljednju utakmicu protiv Španjolske ušao bez imperativa pobjede, ali s imperativom da se u dobrom svijetlu oproste od Svjetskog prvenstva. U tome je i uspio, remizirao je sa Španjolskom 2:2, a ponosan na svoje igrače bio je izbornik Herve Renard.

"Bilo bi sjajno da smo pobijedili Španjolsku jer smo po to došli večeras. Mislim da je cijela momčad treba biti nagrađena za ovakvu utakmicu i cijelo Svjetsko prvenstvo. Nedostajalo nam je iskustva i bilo je utakmica u kojima smo mogli ostvariti bolji rezultat, ali pokazalo smo da se možemo nositi s nekim od najboljih reprezentacija na svijetu. Ovo će nam Prvenstvo ostati u sjećanju, bilo je jako lijepo iskustvo."

Nakon završetka utakmice nikako nije mogao biti zadovoljan španjolski izbornik Fernando Hierro koji je bio kritičan prema svojim igračima.

"Znali smo da će ove tri utakmice puno toga tražiti od nas, ali ovo nije način kako trebamo igrati, ne smijemo dozvoliti ovoliko prilika. Ako želimo doći tako gdje želimo, moramo se prilagoditi i obratiti pozornost na detalje. Moramo biti i kritični prema sebi jer znamo da još ima mjesta za napredak."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!