Nogomet

FIFA daje, FIFA uzima: HNS mora platiti kaznu od 13 tisuća švicarskih franaka

Jan Šneler • utorak, 26.06.2018.
FIFA daje, FIFA uzima: HNS mora platiti kaznu od 13 tisuća švicarskih franaka
Foto: FaH

Kako je odlučila Međunarodna nogometna federacija, Hrvatski nogometni savez zbog incidenta na susretu protiv Argentine, dužan je platiti iznos od 13 tisuća franaka...

Kako javlja, N1, FIFA je kaznila Hrvatski nogometni savez zbog sudjelovanja dijela navijača u fizičkom obračunu, kao i bacanju predmeta na teren. Isti medij ističe kako je HNS dobio i upozorenje da bi kazne mogle biti i veće u slučaju ponavljanja izgreda.

Kazna koju je dobio HNS minorna je u odnosu na istu koju je dobio Argentinski nogometni savez. FIFA je Argentince kaznila iznosom od 90 tisuća eura zbog bacanja pirotehničkih sredstava, homofobnih poruka, ali i najviše zbog tučnjave unutar stadiona. Snimka iživljavanja na jednom hrvatskom navijaču obišla je svijet te su reagirale i argentinske vlasti.

Važnu utakmicu Srbije i Švicarske pratile su iznimno žestoki i neprimjereni komentari prije i nakon utakmice te je FIFA i tu reagirala. Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri dobili su kaznu od 10 tisuća švicarskih franaka zbog proslave pogotka i provociranja suparničkih navijača. S druge strane, Srpski nogometni savez kažnjen je s 54 tisuće švicarskih franaka zbog transparenata koje su izvjesili njihovi navijači. Među kažnjenima je i Mladen Krstajić čiju je usporedbu suđenja na nogometnoj utakmici i suđenja u Haagu, FIFA odlučila "nagraditi" s 5 tisuća švicarskih franaka.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!