Ostali sportovi

Parovi iz Srbije najbolji na turniru u odbojci na pijesku u Umagu

Sportnet • utorak, 26.06.2018.
Parovi iz Srbije najbolji na turniru u odbojci na pijesku u Umagu

23. i 24. lipnja u dva dana umaškog turnira nastupilo je 24 parova iz cijele Hrvatske, susjedne Slovenije i Srbije, a najbolji u finalima bili su parovi iz Srbije u ženskoj i muškoj konkurenciji.

U turističkom naselju Stella Maris na ukupno četiri pješčana terena vodili su se eliminacijski mečevi tijekom subote dok su u nedjelju nastupili one najbolje i najbolji u polufinalnim i finalnim mečevima.

U borbi za treće mjesto hrvatski par Luna Bečić i Mirna Bečić izgubile su od para iz Srbije Škarić Nine i Radović Maje rezultatom 21:18, 18:21, 11:15.

Finalni meč pred punim tribinama pješčanih terena u Umagu odigrale su predstavnice Hrvatske Sara Radanović i Tjaša Jančar izgubivši od Nataše Savović i Katarine Raičević iz Srbije rezultatom 18:21, 18:21.

Treće mjesto u muškom dijelu turnira pripalo je hrvatskom paru Filipu Siliću i Josipu Pribaniću prošlotjednim pobjednicima iz Novalje, kojima je bilo potrebno tri seta kako bi nadigrali par iz Srbije Marka Radosavljevića i Luku Gutešu sa 17:21, 21:13, 18:16.

Veliko muško finale osvojili su Aleksandar Gavrilov i Miloš Milić iz Srbije odigravši triler meč s mladim perspektivnim slovenskim parom Žiga Kumer i Rok Možić 2:1 (21:18, 19:21, 15:9).

Pehare i medalje najboljim odbojkašicama uručio je zamjenik gradonačelnika grada Umaga Mauro Jurman. Čekove s novčanim nagradama uručio je Damir Radeljić predsjednik odbora odbojke na pijesku pri Hrvatskom odbojkaškom savezu (HOS). Najboljim odbojkašima turnira u Umagu medalje i pehare je uručila Valentina Bifflin direktorica HOS-a.

Zanimljivo je da je na turniru na ukupno četiri pješčana terena u Umagu sudjelovalo 40 djece u ulozi suorganizatora i sakupljača lopti, svi mahom članova OK Umag i MOK Umag. Ovaj podatak govori da je Umag s razlogom zaslužio titulu jednog od najbolje organiziranih turnira u ovoj sezoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!