Nogomet

Njemačka se nada pobjedi i kiksu Meksika, Južna Koreja još uvijek u igri

Jan Šneler • srijeda, 27.06.2018.
Njemačka se nada pobjedi i kiksu Meksika, Južna Koreja još uvijek u igri
Foto: EPA

Napetosti ne nedostaje u skupini F gdje još sve momčadi imaju šansu za prolazak dalje. Iako nemaju niti jednog boda, Korejci se još uvijek nadaju iznenađenju...

Mnogi su očekivali kako će rasplet u skupini F biti poznat i prije posljednjeg kola. Kao favorit se isticala Njemačka, aktualni svjetski prvak, dok je drugoplasirana momčad trebao biti Meksiko. Ipak, prva utakmica sve je promijenila. Njemačka je izgubila od Meksika, a od potpunog raspada sustava spasio ju je pobjednički pogodak Tonija Kroosa u posljednjim minutama susreta sa Švedskom.

Izbornik Njemačke Joachim Low svjestan je kako njegova momčad sutra nema pravo na grešku. Ispadanje u skupini bilo bi pogubno za Njemačku, a iako njegovi igrači ne pružaju fantastične partije, Low i dalje vjeruje u njihove kvalitete.

"Nakon utakmice sa Švedskom, Özil je pokazao veliki angažman na treningu kao što sam i očekivao od igrača koji nisu igrali. Sve raspoložive snage su opcija. Mislim da nam je 18 igrača na raspolaganju. Sebastian Rudy neće moći igrati zbog slomljenog nosa. Također, nema niti Jeromea Boatenga. Što se tiče Matsa Hummelsa, on bi trebao zaigrati i više nema problema s ozljedom vrata", istaknuo je njemački izbornik.

Dok Low nema većih briga sa sastavljanjem momčadi, izbornik Južne Koreje neće moći računati na kapetana Sung-yueng Kija koji se ozlijedio na prošlom susretu. Ipak, bez obzira na male šanse za prolaz u osminu finala, Korejci se ne planiraju predati.

"Njemačka je puno jača od nas tako da nam neće biti nimalo lako. Imamo jedan posto šanse. To će biti naš posljednji pokušaj i bez obzira na to prošli ili ne prošli dalje, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Korejski narod to prepoznaje i vjerujem kako će nas podržati kao i do sada", rekao je Shin Tae-yong, izbornik Južne Koreje.

Današnji dvoboj bit će ujedno i treći ogled Južne Koreje i Njemačke na Svjetskim prvenstvima. U SAD-u 1994. godine, Njemačka je slavila s 3:2 u grupnoj fazi, dok je 2002. u Seoulu, u polufinalu, Njemačka bila bolja rezultatom 1:0. Susret je na rasporedu od 16 sati, mjesto radnje je Kazan, a sudac američki - Mark Geiger.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!