Nogomet

Eriksen: "Bit će nam teško, ali neće ni Hrvatskoj biti lako"

Branimir Korać • srijeda, 27.06.2018.
Eriksen: "Bit će nam teško, ali neće ni Hrvatskoj biti lako"
Foto: EPA

Najbolji danski igrač Christian Eriksen uz Kaspera Schmeichela ujedno je i najzaslužniji što je Danska prošla u osminu finala. U Hrvatskoj vidi teškog protivnika, ali tvrdi i da Hrvatskoj neće biti lako...

Hrvatski protivnik u osmini finala bit će Danska koja nije briljirala u svojoj skupini ali je prošla dalje kao drugoplasirana. Danski mediji nadali su se da će reprezentacija pokušati doći do prvog mjesta u skupini jer je opće mišljenje kako je dobro izbjeći Hrvatsku, međutim na kraju je igrala na 0:0 i to ostvarila.

Danski izbornik pravdao se pragmatičnošću i činjenicom kako je Danskoj bio potreban bod za prolaz, gledajući samo kako dohvatiti osminu finala.

Najbolji danski igrač Christian Eriksen vjeruje kako će Danci stvoriti dosta problema Hrvatskoj.

"Bit će nam teško, ali neće ni Hrvatskoj biti lako. Igrala je jako dobro dosad i svjesni smo da je moramo držati podalje od gola te pokušati naprijed nešto iskreirati", kaže Eriksen.

Najbolji Danac smatra kako je cilj ispunjen te da je sada sve dalje bonus.

"Ovo je velika stvar. Od sada nam je svaki meč bonus, ali naravno, želimo ostaviti što je bolji dojam moguće. Sve je moguće, slijedi nokaut faza i ako budemo disciplinirani i još malo podignemo igru, svakako ćemo imati šanse."

Susret između Danske i Hrvatske na rasporedu je u nedjelju od 20 sati u Novgorodu.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!