Nogomet

Meksiku dovoljan i bod, Švedska može ispasti i s pobjedom

Jan Šneler • srijeda, 27.06.2018.
Meksiku dovoljan i bod, Švedska može ispasti i s pobjedom
Foto: EPA

Skupina F definitivno je najinteresantnija skupina ovog Svjetskog prvenstva. Ne samo što Meksiko može još uvijek ispasti, nego se može dogoditi i situacija da sve tri momčadi imaju po šest bodova...

Nakon što su prikazali odličnu igru na startu protiv Njemačke te iznenadili aktualnog svjetskog prvaka, Meksikanci su jednako dobro odradili i susret protiv Južne Koreje. Iako nisu izgledali toliko poletno i kvalitetno, Meksikanci su s 2:1 upisali drugu pobjedu u Rusiji.

U posljednjem kolu protiv Švedske, Meksiko bi prošao u osminu finala i s remijem, no jasno je kako će igrači ići na pobjedu. Najavljuje to i izbornik Meksika Juan Carlos Osorio.

"Izaći ćemo na teren i nastojati pobijediti i osigurati tri boda. Odlični napad mogao bi biti faktor ali nije najvažnija stvar. To svakako neće imati utjecaj na naš stil igre i taktičke zamisli", rekao je Osorio, dok je najbolji meksički strijelac svih vremena, Javier Hernandez dodao:

"Nismo se još kvalificirali niti potvrdili prolazak dalje, no zapitajte se. Tko bi rekao da ćemo u ovom trenutku imati šest bodova na kontu? Igramo protiv momčadi koja igra jako dobro. Ovo je stvarno skupina smrti".

S druge strane, u stožeru Švedske nadaju se kako će igrači što prije zaboraviti šok u prošloj utakmici. Teško su proživjeli nogometaši Švedske kasni pogodak Tonija Kroosa, a izbornik Švedske Janne Andersson još uvijek nije prihvatio prilično neprimjereno i nesportsko ponašanje dijela njemačkih dužnosnika, točnije medijskog koordinatora Ulija Vogta i šefa stručne službe, Georga Behlaua.

"Bio bih emocionalno mrtav kada ne bih odgovorio na takve provokacije. To nije imalo veze s nogometom. Nesportsko ponašanje nije u redu", rekao je Andersson, još uvijek izrazito ljut na ponašanje Nijemaca nakon utakmice.

Što se tiče današnjeg ogleda, izbornik Švedske razumije kako je ulog velik te traži od svojih igrača da budu jaki, stabilni i da vjeruju kako mogu ostvariti veliki podvig.

"Pokazali smo da možemo igrati protiv aktualnih prvaka cijelu utakmicu izuzevši posljednjih desetak sekundi. To nas je učinilo jačima. Nadamo se da ćemo dobro ući u susret i igrati na najvišoj razini. Mentalno smo vrlo jaki i vjerujemo u ono što radimo", zaključio je Andersson.

Susret je na rasporedu u 16 sati, sudac je Argentinac, Nestor Pitana, a ujedno će to biti jubilarni, 10. međusobni ogled ovih reprezentacija. Samo jednom su igrali službenu utakmicu i to baš na Svjetskom prvenstvu. Bilo je to davne 1958. godine kada je u grupnoj fazi Švedska slavila s 3:0. Kada bi ponovili takav uspjeh, Šveđani bi s pravom mogli računati na prvu poziciju.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!