Nogomet

Švicarska traži pobjedu i osluškuje rezultat iz Moskve, Kostarika želi pošteni oproštaj

Jan Šneler • srijeda, 27.06.2018.
Švicarska traži pobjedu i osluškuje rezultat iz Moskve, Kostarika želi pošteni oproštaj
Foto: EPA

Iako bi Švicarci pobjedom protiv Kostarike sigurno bili u osmini finala, vrlo je izgledno kako će se slušati rezultat iz Moskve gdje igraju Srbija i Brazil...

Nažalost, kada se proteklih dana pričalo o švicarskoj nogometnoj selekciji, češće se pričalo o političkim porukama, podršci javnosti, kritikama Nogometnog saveza Srbije i posljedično kaznama Fife, nego o samom nogometu i posljednjem kolu.

"Ono što se dogodilo spada u prošlost. Moramo ostaviti stvari po strani i koncentrirati se na Svjetsko prvenstvo. Tu treba naš fokus biti jer za nas je najvažnija stvar ipak nogomet. Što se tiče Kostarike, oni su veoma snažna momčad, izrazito ponosna, ali mi želimo biti koncentrirani na svoj nastup i proći dalje", istaknuo je izbornik Švicarske Vladimir Petković.

Ako je Švicarskoj ova utakmica izrazitog značaja, onda svakako možemo reći da je Kostarika potpuno opuštena. To jasno ne znači da igrači žele izgubiti, ali da imaju opterećenje pobjede ili nekog rezultata, nemaju. Čak možda i igra bude još bolja, kada se zna da je ovo posljednji susret.

"Kada pogledam Švicarsku, vidim da je riječ o izrazito dinamičnom kolektivu: vođa poput Granita Xhake, individualci poput Xherdana Shaqirija, Breela Emboloa i Blerima Džemailija. Protiv Belgije smo igrali vrlo dobro 30 minuta, no mali detalji su prevagnuli, pogotovo u obrambenoj zoni", rekao je Oscar Ramirez, izbornik Kostarike.

Kostarika i Švicarska dva puta su se sastali te su oba susreta bila prijateljska. U ovom iz 2006. godine, Švicarska je slavila s 2:0, dok je četiri godine kasnije sretnija bila Kostarika s 1:0. Iako Kostarikanci više nemaju šanse za plasman, očekuje nas iznimno zanimljiva utakmica. Švicarci su izrazito motivirani, naročito nakon pobjede u prošlom kolu te su svjesni kako s pobjedom sigurno osiguravaju prolaz dalje.

Utakmica će se igrati u večernjem terminu od 20 sati na stadionu u Nižnji Novgorodu. Na tom stadionu smo imali prilike gledati neke sjajne dvoboje poput pobjede Hrvatske nad Argentinom 3:0 ili Engleske nad Panamom 6:1. Nadajmo se da će Švicarska i Kostarika nastaviti trend dobrih susreta u ovom gradu. Da sve prođe u najboljem redu pobrinut će se mladi, 36-godišnji francuski sudac Clement Turpin.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!