Nogomet

Utakmica generacije za Srbiju, neuvjerljivi Brazil ne smije kiksati

Jan Šneler • srijeda, 27.06.2018.
Utakmica generacije za Srbiju, neuvjerljivi Brazil ne smije kiksati
Foto: EPA

Prilično neuvjerljivo izgleda Brazil u Rusiji i vrlo nervozno dočekuje susret sa Srbijom koja će sigurno dati sve od sebe da napravi kolosalno iznenađenje i možda izbaci Brazilce iz daljnjeg natjecanja...

Teško bismo našli čovjeka koji bi prije Svjetskog prvenstva bio spreman reći i racionalno objasniti kako će Brazil morati biti iznimno oprezan protiv Srbije jer im još uvijek nije siguran plasman u osminu finala. Mnogi su vidjeli Brazil kao jednog od favorita cjelokupnog natjecanja te se činilo kako će u skupini E osigurati prolazak dalje i prije posljednjeg kola.

To se nije dogodilo, a umalo se dogodilo i da nakon dvije utakmice imaju svega dva boda. Da nije bilo Phillippea Coutinha koji ih je spasio pogotkom u 91. minuti protiv Kostarike, pitanje je kakvo bi ozračje trenutno bilo u redovima Carioca.

"Ova utakmica bit će odlučujuća. Naš kontinuitet na Svjetskom prvenstvu duboko ovisi o ovom susretu. Što se tiče Neymara, postoji veliki osjećaj odgovornosti u rezultatu momčadi i to nije ispravan put. Svatko od nas ima svoj dio odgovornosti. Ne smijemo stavljati sav teret na njegova leđa i očekivati da će on sve riješiti. Treba nam još jedan susret i on će biti potpuno spreman, psihički i tehnički", rekao je Tite, izbornik Brazila.

Srbija je teška srca prihvatila poraz od Švicarske. Problem nije bio samo u protivniku i brojnim nepotrebnim komentarima, već i u činjenici kako je pobjednički pogodak Švicarske postignut u posljednjim trenucima susreta. U srpskom stožeru proteklih dana otvoreno su kritizirali FIFU, videotehnologiju, ali i suđenje koje je čak izbornik Mladen Krstajić usporedio sa suđenjem u Haagu. Zbog takvih komentara, FIFA ga je i kaznila sa 5.000 švicarskih franaka.

"Brazil je nogometna velesila. Poštujemo ih kao naciju i kao momčad, ali moramo gledati samo sebe. Moramo se što bolje pripremiti i pokazati maksimum. Nećemo se sigurno predati, jedva čekamo dvoboj protiv velikog Brazila. Što se tiče podrške ruske publike, na svakom koraku to osjećamo. Ne sumnjam da će nam dati i snagu protiv Brazila", istaknuo je Krstajić.

Iako su potpuni autsajderi u ovoj utakmici, Srbi se nadaju kako bi mogli iznenaditi Brazilce i uz pomoć Kostarikanaca, s bodom proći dalje. Nešto će se svakako pitati i Brazil koji još uvijek nije siguran u prolaz. U slučaju pobjede Srbije i Švicarske, Brazilci će kao trećeplasirani napustiti Rusiju.

Rasplet ovog susreta, kao uostalom i cijele skupine E, moći ćete pratiti u večernjem terminu od 20 sati. Pravdu će dijeliti iranski sudac Alireza Faghani koji je sudio susret Njemačke i Meksika u prvom kolu skupine F. Kao što je i rekao Krstajić, može se očekivati da će na Otkritie Areni u Moskvi velik broj ruskih navijača vrlo srčano i vatreno bodriti Srbiju.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!