Nogomet

Panama i Tunis u borbi za prestiž i treće mjesto

Petar Jenjić • četvrtak, 28.06.2018.
Panama i Tunis u borbi za prestiž i treće mjesto
Foto: EPA

Utakmicu za prestiž odigrat će u Saransku reprezentacije Paname i Tunisa koje se od Svjetskog prvenstva žele oprostiti pobjedom. Panamci traže prvu pobjedu na velikim natjecanjima, a Tunis prvo slavlje nakon 40 godina...

Belgija i Engleska osigurale su svoj plasman u osminu finala već nakon dva kola pa će tako utakmica između Paname i Tunisa biti za prestiž te bolju poziciju na oproštaju od Rusije i Svjetskog prvenstva.

Panama će nakon poraza od Belgije 3:0 i šest primljenih golova od Engleske pokušati doći do sva tri boda. U početnoj postavi očekuje se promjena poput prelaska u formaciju 4-1-4-1, posebno zbog suspendiranih Armanda Coopera i Michaela Murilla.

Izbornik Paname Hernan Dario Gomez objavio je sastav za utakmicu i istaknuo kako želi da njegova momčad dođe do pozitivnog rezultata.

"Mirni smo i nadamo se dobrom i pozitivnom rezultatu. Tunis nije nesalomljiva momčad poput europskih momčadi u grupi, ali i dalje nismo favoriti. Ipak, naše su namjere da nešto dobro donesemo u Panamu", kazao je panamski izbornik.

Iz dana u dan naučite nešto novo i u tome smo pričali prije Prvenstva. Ovo je sjajna grupa ljudi koja je pokazala zajedništvo", dodao je reprezentativac Anibal Godoy.

Sastav Paname za utakmicu protiv Tunisa: Jaime Penedo; Roman Torres, Fidel Escobar, Adolfo Machado, Luis Ovalle; Gabriel Gomez, Ricardo Avila, Anibal Godoy, Edgar Barcenas, Jose Luis Rodriguez; Gabriel Torres.

Pobjeda bi jako puno značila i Tunisu koji pobjedu na velikoj sceni čeka već 40 godina. Podsjetimo, 1978. godine svladao je Meksiko. U lov na bodove i lijep završetak Svjetskog prvenstva ići će bez ozlijeđenih Moueza Hassena, koji se ozlijedio protiv Engleske, te Dylana Bronna i Syama Ben Youssefa koji su protiv Belgije igru napustili prerano.

Dodatan problem stvorila je u ozljeda prvog vratara Farouka Ben Mustaphe koji ne bi trebao nastupiti u današnjoj utakmici: "Ozljeda nije utjecala na njegove ključne ligamente, samo ih je istegnuo i morat će pauzirati između sedam i deset dana", ističu iz tuniškog stručnog stožera.

Dvoboj s Panamom najavio je i Wahbi Khazri koji ističe kako pobjedom žele donijeti radost svojim navijačima.

"Želimo doći do sva tri boda protiv Paname i ponuditi slavlje našim navijačima. Ova utakmica jako je važna za Tunis jer nismo pobijedili na Svjetskim prvenstvima 40 godina i naša momčad nikada nije postigla više od tri gola na turniru, tako da imamo dobre razloge da se borimo doći do pobjede."

Utakmica između Paname i Tunisa igra se u Saransku s početkom u 20 sati, a utakmicu će voditi Nawaf Shukralla iz Bahreina.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!