SP 2018., skupina H, 3. kolo, 28.06.2018, 16:00 h, Volgograd, Volgograd Arena
Suci: Janny Sikazwe (Zambija), Jerson dos Santos (Angola), Zakhele Siwela (Južna Afrika)
Japan
Japan
0:1(0:0) Poljska
Jan Bednarek 59'
Poljska

VIDEO: Poljaci se oprostili pobjedom, Japan se provukao u osminu finala

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.06.2018.
VIDEO: Poljaci se oprostili pobjedom, Japan se provukao u osminu finala
Foto: EPA

U posljednjem kolu skupine H Poljska je bila bolja od Japana, međutim ta tri boda neće joj značiti ništa po pitanju prolaza. Japan je s druge strane zahvaljujući manjem broju žutih kartona nego Senegal prošao dalje...

Japan
Poljska
Japan
Poljska
1
Eiji Kawashima
5
Yuto Nagatomo
7
Gaku Shibasaki
9
Shinji Okazaki
(do 47')
11
Takashi Usami
(do 65')
13
Yoshinori Muto
(do 82')
16
Hotaru Yamaguchi
19
Hiroki Sakai
20
Tomoaki Makino
21
Gotoku Sakai
22
Maya Yoshida
Pričuvni igrači
15
Yuya Osako
47'
14
Takashi Inui
65'
17
Makoto Hasebe
82'
Trener
Akira Nishino
22
Lukasz Fabianski
3
Artur Jedrzejczyk
5
Jan Bednarek
6
Jacek Goralski
9
Robert Lewandowski
10
Grzegorz Krychowiak
11
Kamil Grosicki
15
Kamil Glik
18
Bartosz Bereszynski
19
Piotr Zielinski
(do 79')
21
Rafal Kurzawa
(do 79')
Pričuvni igrači
14
Lukasz Teodorczyk
79'
17
Slawomir Peszko
79'
 
Trener
Adam Nawalka

Japanski izbornik Nishino dosta se kockao s postavom za dvoboj protiv Poljske i to se pokazalo kao loš izbor. Pomalo čudna odluka Nishina s obzirom da Japan nije osigurao već ranije nastup u osmini finala i bez obzira na protivnika koji je već otpao, Japanci su trebali krenuti s najjačim snagama.

Nisu tako loše krenuli u susret, u početku su izgledali bolje, Muto je dva puta opasno prijetio, ali pogotka nije bilo. Poljaci su pokazali kako i njih zanima pobjeda u ovom dvoboju pa je u 32. minuti Bereszynski sjajno ubacio, a Grosicki glavom dobro pucao, međutim Kawashima odlično brani.

Prvo poluvrijeme nije bilo posebno sadržajno i na odmor se otišlo bez pogodaka uz mali broj prilika. Japanci su izgledali zadovoljni s tih 0:0, Poljaci su nešto pokušavali, ali su gubili prečesto loptu.

Odmah na početku drugog dijela japanski izbornik morao je povući prvu izmjenu, tek što se krenulo s centra Shinji Okazaki zaradio je ozljedu te je u igru morao Osako.

Nije to donijelo nikakve posebne promjene, a taj dosta pasivan pristup Japancima se osvetio u 60. minuti. Rafal Kurzawa izveo je slobodan udarac, obrana Japana nije dobro reagirala i Jan Bednarek zatresao je mrežu Kawashime.

Odmah je reagirao i Nishino shvativši kako stvari izmiču kontroli i u igru je uveo sjajnog Inuija koji je bio odličan u prve dvije utakmice, međutim Japan nije bio u pravom ritmu i povratka nije bilo.

Poljska je trebala doći i do drugog gola u 74. minuti kada je Grosicki povukao napad i odlično pronašao Lewandowskog, ali Bayernov napadač puca preko gola.

Kako je i u drugom susretu bilo 1:0, Japan je zbog bolje situacije u fair-playju bio na drugoj poziciji ispred Senegala, ali jedan pogodak na oba stadiona mogao je apsolutno sve promijeniti, no Japanci su u zadnjih pet-šest minuta samo krali vrijeme beskonačnim dodavanjima u posljednjoj liniji i čekajući da susret završi.

Dočekali su kraj s tih 1:0 i ostali na travnjaku čekati rasplet u drugom susretu nadajući se kako Senegal neće zabiti što se na kraju i dogodilo te je Japan ostao ispred Afrikanaca.

Vrlo dobar dojam iz prva dva dvoboja Japan je pokvario u ovom susretu, ali cilj je ispunio i prošao dalje.

SP 2018., skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Japan0:1Poljska
Senegal0:1Kolumbija
1Kolumbija 35:2+36
2Japan 34:404
3Senegal 34:404
4Poljska 32:5-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!