Nogomet

Cisse: "Sretan sam i ponosan na igrače", Pekerman: "Mislim da smo odradili dobru utakmicu"

Petar Jenjić • četvrtak, 28.06.2018.
Cisse: "Sretan sam i ponosan na igrače", Pekerman: "Mislim da smo odradili dobru utakmicu"
Foto: EPA

Senegal je završio nastup na Svjetskom prvenstvu zbog pravila o fair-playu, a izbornik Aliou Cisse istaknuo je kako bi mu bilo draže da su ispali na drugačiji način. S druge strane, Jose Pekerman istaknuo je kako je njegova momčad odradila jako dobru utakmicu i u vrlo izjednačenoj skupini osvojila prvo mjesto...

Zbog fair-playa reprezentacija Senegala nije prošla u osminu finala, čime je Afrika ostala bez predstavnika u drugom krugu. Unatoč porazu od Kolumbije 1:0 i trećem mjestu u skupini, izbornik Aliou Cisse bio je ponosan na svoje igrače.

"Sretan sam i ponosan na svoju momčad i njen rad, ali nismo se plasirali dalje jer nismo zaslužili. Život je takav i bodovi od fair-playa dio su pravila i to moramo poštivati. Bilo bi nam draže da smo ispali na drugačiji način, ali tako stvari stoje. Razočaran sam jer ova odlična momčad nije prošla dalje. Nastavit ću ih ohrabrivati i biti s njima jer mislim da možemo očekivati puno lijepih stvari u budućnosti."

Izbornik Kolumbije Jose Pekerman posebno se osvrnuo na vrlo izjednačenu skupinu iz koje je njegova momčad izašla kao prva te dobru utakmicu Senegala koji se ipak morao oprostiti od turnira.

"Ne postoji čarobna formula u nogometu i nijedan odgovor zašto jedna momčad pobijedi drugu. Mislim da smo na prekidima radili jako dobro i da nije slučajnost kako imamo dobre igrače u igri glavom ili nogama. Bilo je jako teških trenutaka, posebno u prvom poluvremenu kada je Senegal igrao jako dobro, ali uspjeli smo se obraniti. Utakmica je bila teška jer nismo uspjeli steći kontrolu na sredini terena. Ovo je bila jako izjednačena skupina, a to vidite po Senegalu koji je imao dobar, no ide kući. Bilo je dosta tenzija danas i mislim da je moja momčad odradila dobru utakmicu."

SP 2018., skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Japan0:1Poljska
Senegal0:1Kolumbija
1Kolumbija 35:2+36
2Japan 34:404
3Senegal 34:404
4Poljska 32:5-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!