Ostali sportovi

Još jedno finale na Mediteranskim igrama: Hrvatske odbojkašice slavile protiv Turske

Jan Šneler • petak, 29.06.2018.
Još jedno finale na Mediteranskim igrama: Hrvatske odbojkašice slavile protiv Turske
Foto: FaH

U polufinalnom susretu ženskog odbojkaškog turnira na Mediteranskim igrama, Hrvatska je 3:2 u setovima svladala Tursku te se plasirala u finale...

Nakon dobrog nastupa u grupnoj fazi te u četvrtfinalu protiv Portugala, hrvatske odbojkašice nastavile su s odličnom igrom i u polufinalu. Protiv favorizirane Turske, Hrvatska je uspjela u samoj završnici preokrenuti rezultat i doći do finala.

U prvom setu, Turska je u skladu s očekivanjima pokazala bolju igru te ju okončala osvajanjem seta sa 25:22. Slično kao što je Portugal iznenadio Hrvatsku u četvrtfinalu, Hrvatska je u polufinalu iznenadila Tursku. Rezultatom 25:15 u drugom setu, Hrvatska je izjednačila u setovima.

Ipak, pravi rasplet tek je počeo. Nakon što je Turska osvojila treći set i još jednom povela u ukupnom rezultatu, Hrvatska uzvraća udarac u četvrtom. U konačnom, petom setu, prvih nekoliko poena bilo je napeto, no onda je Hrvatska preuzela kontrolu. Konačno, rezultatom 15:12, Hrvatska dolazi do trijumfa.

U finalnom ogledu Hrvatsku čeka Grčka koja je u polufinalu svladala Francusku s 3:2. Susret je na rasporedu u nedjelju, 1. srpnja.

Mediteranske igre, odbojka (ž), polufinale:
Hrvatska - Turska 3:2 (22-25, 25-15, 20-25, 25-21, 15-12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!