Nogomet

Izjednačen susret: Ronaldov Portugal ili Urugvaj koji ne prima golove?

Jan Šneler • subota, 30.06.2018.
Izjednačen susret: Ronaldov Portugal ili Urugvaj koji ne prima golove?
Foto: EPA

Veoma teško je prognozirati pobjednika ovog dvoboja, možda najteže od svih susreta osmine finala. Obje ekipe imaju sjajne pojedince i poneku odličnu liniju, dok im opet u jednom dijelu jednostavno nedostaje kvalitete...

Slično kao i prvi par Francuska - Argentina niti Urugvaj niti Portugal nisu baš oduševili na startu natjecanja. Urugvaj je prvi, tako da je cilj ostvario, nemaju primljenog pogotka (jedini na SP), no igra bi mogla biti puno bolja. S druge strane, Portugal je odigrao sjajno protiv Španjolske, iako je i to bilo na mahove, da bi protiv Irana i Maroka dosta često izgledao izgubljeno.

Kada bismo baš morali neku prognozu dati, onda bismo rekli da će koja god ekipa prošla, svoj puta završiti u sljedećem kolu. Naša procjena je da su Argentina i Francuska puno kvalitetnije i kompletnije momčadi, bez obzira na sve probleme. Što se tiče Urugvaja, oni ulaze kao blagi favoriti u susret, poglavito zbog činjenice da su kao prvoplasirana momčad ušli u nokaut fazu.

"Ne znam kako će izgledati utakmica. Portugal i mi imamo dobre igrače. Mislite da bi utakmica mogla biti dosadna? Mi ne razmišljamo o tome. Dosadna ili ne, ako pobijedimo, bit ćemo sretni. Pripremamo se ozbiljno, kao i uvijek. Znamo sve portugalske igrače i mnogi naši igrači igraju protiv njih u klubovima. Mislim da ne moramo mijenjati ništa drastično", rekao je izbornik Urugvaja, Oscar Tabarez.

Nije slučajno Tabarez spomenuo dosadu. Nekako se očekuje da će obje momčadi više pažnje posvetiti obrambenim zadacima i čuvanju pozitivnog rezultata što je duže moguće. U Portugalu točno znaju kako žele igrati, iskustva im ne nedostaje, a niti samopouzdanja. Nakon osvajanja titule prvaka Europe, puno toga se promijenilo kod većine igrača.

"Svi znaju da momčadi ovise o svojim igračima, a mi imamo jednog od najboljih na svijetu. Ipak, možete isto tako pitati Urugvajce o Suarezu i Cavaniju. Momčad je ta koja mora igrati jer ako će Ronaldo igrati sam, izgubit ćemo. Moramo biti snažni kao momčadi, jednako kao što je Urugvaj snažan kao momčad. Mislim da ćemo gledati dobru utakmicu, dvije momčadi koje žele pobijediti. Nadam se da će biti odličan susret", dodao je izbornik Portugala, Fernando Santos.

Santos također inzistira na snazi momčadi i koheziji u ekipi. Portugalu te stvari i kvalitete nikada nisu nedostajale, tako da s te strane imaju puno više iskustva. Susret je na rasporedu u prime-timeu", od 20 sati na Olimpijskom stadionu u Sočiju. Sudac će biti Meksikanac Cesar Arturo Ramos.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!