Nogomet

Hareide: "Gledat ćemo bitku Eriksena i Modrića u sredini terena, bit će to sjajno"

Mihaela Bradovski • subota, 30.06.2018.
Hareide: "Gledat ćemo bitku Eriksena i Modrića u sredini terena, bit će to sjajno"
Foto: EPA

Danski izbornik Age Hareide prvenstveno očekuje vrlo zanimljiv i dobar dvoboj u osmini finala te s posebnim zanimanjem očekuje sraz Luke Modrića i Christiana Eriksena...

Sve najave dvoboja Danske i Hrvatske svode se na najavu sraza Luke Modrića i Christiana Eriksena, a na to se osvrnuo i Age Hareide.

"Christian je igrao sjajno u kvalifikacijama, a ovdje već ima gol i asistenciju. Ima kapaciteta i za više od ovog. Gledat ćemo bitku Eriksena i Modrića u sredini terena, dvoboj dvojice kvalitetnih igrača, bit će to sjajno."

Danci neće na Modrića potrošiti jednog igrača već će se od najboljeg hrvatskog igrača braniti kao momčad.

"Tu su Modrić, Rakitić, Mandžukić, Perišić, redom sjajni igrači. Modrić je fantastičan igrač koji igra u velikom klubu te donosi puno toga dobrog Hrvatskoj i toga smo svjesni. Moramo vidjeti kako ga najbolje neutralizirati momčadski, jedino tako ćemo uspjeti", dodaje Norvežanin.

Zanimljivo, Danska i Hrvatska nisu vidjele četvrtfinale od 1998. godine.

"Mislim da pišemo dansku povijest, ali ne razmišljam o tome previše. Razmišljam kako postaviti najbolju moguću igru. U skupini smo se drugačije postavljali. Protiv Australije smo primili pogodak iz kaznenog udarca i taj dvoboj bio je malo van kontrolu, a protiv Francuske smo se dosta povlačili, ali to inače ne radimo. Znali smo da nas očekuju posve različiti susreti."

Protiv Hrvatske Danska će biti na velikom ispitu, a Hareide očekuje sjajnu utakmicu.

"Hrvatska je vrlo dobra u toj raznovrsnosti igre, može visoko pritiskati, duboko se braniti, igrati odlično i u obrani i u napadu. Izvrsna je u dodavanjima, ali pokazala je i protiv Argentine i Nigerije kako može igrati sjajno i s dugačkim loptama. Bit će to sjajan dvoboj dvije reprezentacije koje će napadački stavljati na muke jedna drugu."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!