Nogomet

Matthäus: "Ne vidim kako bi Danska mogla svih 90 minuta zadržati tu hrvatsku napadačku kvalitetu"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 01.07.2018.
Matthäus: "Ne vidim kako bi Danska mogla svih 90 minuta zadržati tu hrvatsku napadačku kvalitetu"
Foto: FaH

Hrvatska je prema brojnim stručnjacima apsolutni favorit protiv Danske i vrlo malo je onih koji vjeruju da bi Danska tu mogla proći do četvrtfinala. Među njima nije niti proslavljeni njemački kapetan Lothar Matthäus...

Nekada je bio jedan od najboljih nogometaša svijeta, kasnije se okušao u trenerskim vodama, a danas je kolumnist, u vrijeme Svjetskog prvenstva, za engleski Sun. Lothar Matthäus u svojoj kolumni hvali Hrvatsku i vjeruje u njen prolaz u četvrtfinale.

"Hrvatska je dosad odigrala jako dobro. Vrlo je kvalitetna momčad, a demoliranje Argentine u drugom kolu samo je dokaz koliko je snažna. Fair je reći kako dobra kao i svaka druga reprezentacija na ovom SP-u i za nju je sve moguće, baš sve. Uvijek sam vjerovao da Hrvatska ima reprezentaciju za velike stvari, a sada mi se čini da i igrači vjeruju."

Matthaus dodaje kako Hrvatska nije samo Luka Modrić i da je tu još puno sjajnih igrača.

"Christian Eriksen je u dresu Tottenhama u susretima s Real Madridom bio dosta bolji od Luke Modrića, posebno u dvoboju na Wembleyju. Međutim Tottenham ima još niz sjajnih igrača, ali Danska baš i ne, a Hrvatska nije samo Luka Modrić. Tu su i Ivan Perišić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, igrači puni iskustva igranja na najvišoj razini. U Hrvatskoj je više igrača koji su igrali na takvoj razini i to je ono što će na kraju donijeti prevagu."

U konačnici Matthaus vjeruje kako će Hrvatska proći u četvrtfinale i ne zna na koji način bi Danska mogla iznenaditi.

"Danska će biti dobro organizirana, fizički snažna i neće olakšati posao Hrvatskoj. Međutim kvaliteta Hrvatske, način na koji je igrala u dosadašnjem dijelu turnira, uvjeravaju me kako je Dalićeva reprezentacija prejaka za Dansku. Ne vidim kako bi Danska mogla svih 90 minuta zadržati tu napadačku hrvatsku kvalitetu", kaže Matthaus i prognozira hrvatsku pobjedu 2:0.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!