Košarka

Hrvatska reprezentacija do 17 godina glatkom pobjedom otvorila nastup na SP-u

Branimir Korać • nedjelja, 01.07.2018.
Hrvatska reprezentacija do 17 godina glatkom pobjedom otvorila nastup na SP-u
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 17 godina nije imala problema u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Argentini. Protivnik je bio skroman, Filipini su svladani s 97:75...

Izabranici Damira Miljkovića nisu dopustili nikakvo iznenađenje na otvaranju Svjetskog prvenstva do 17 godina. Prvi protivnik bili su Filipini koji su rutinski svladani s 97:75.

Razlika u kvaliteti bila je očita, a prevaga je išla na stranu Hrvatske koja je odigrala dobru utakmicu, posebno u napadačkoj fazi. Dobro je i to što nije bilo nepotrebne velike potrošnje kod igrača, priliku su dobili svi i iskoristili je. Samo Sandro Rašić nije bio među strijelcima, a najviše je odigrao Matej Rudan koji je na parketu proveo 25 minuta.

Hrvatska je od početka susreta potpuno kontrolirala situaciju na parketu, krenula je s 8:0 i do kraja susreta nije ispuštala prednost.

Ključna razlika stvorena je početkom drugog poluvremena kada je probijena i granica od 20 poena viška i uz malo više koncentracije i ozbiljnosti, dvoboj je mogao biti okončan još težim porazom Filipinaca.

Za početak nije loše, no protivnik nije pravo mjerilo. Filipinci su dosta pomogli, imali su čak 28 izgubljenih lopti, a s takvim nastupom niti puno kvalitetniji sastavi ne bi puno više napravili.

Matej Rudan predvodio je Hrvatsku sa 16 poena, a Matej Bošnjak dodao je 14.

U drugom kolu Hrvatsku očekuje teži posao, igrat će protiv domaćina Argentine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!