Nogomet

Argentinski igrači složni: Messi mora ostati u reprezentaciji!

Jan Šneler • nedjelja, 01.07.2018.
Argentinski igrači složni: Messi mora ostati u reprezentaciji!
Foto: EPA

Nakon razočaravajućeg ispadanja u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, reprezentativci Argentine u jednome su suglasni - najbolji igrač reprezentacije, Lionel Messi, mora ostati u toj vrsti...

Puno kritika doživjela je argentinska reprezentacija na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Većinu tih kritika su zaslužili igrači i ponajviše izbornik. Igra nije bila dobra, Argentina je često izgledala impotentno u napadu, a izbornik je često vukao neke potpuno nerezonske poteze.

Jasno, najveća meta napada bio je Lionel Messi. Najbolji argentinski igrač i jedan od najboljih na svijetu nije oduševio u Rusiji. S jedne strane to je i njegova krivica, ali s druge strane, ne može se reći da je Messi imao pomoć svojih suigrača. Naprosto su svi očekivali da će Messi sve sam riješiti. Upravo zato, argentinski igrači se nadaju kako se sjajni Argentinac neće oprostiti od reprezentacije.

"Nadam se da Messi ima želju ostati dijelom momčadi, a jednako tako se nadam da će ga svi pustiti na miru. Nitko u nogometu ne razumije kakav je pritisak na argentinskim igračima i mislim da smo se dobro nosili s tim. Messiju je potrebna mirnoća u ovim trenucima. Treba otići na odmor sa svojom obitelji i mora nastaviti igrati nogomet. Dan kada odluči da više neće igrati bit će dan kada ćemo saznati kakav je veliki igrač bio", direktan je bio Javier Mascherano, od jučer umirovljeni argentinski reprezentativac.

Slično kao i Mascherano razmišljaju i drugi igrači u Argentini. Kada u svojoj momčadi imate takvog igrača kao što je Messi, čudno bi bilo rješavati ga se olako. Argentinci ponavljaju da je pritisak na Messiju bio velik i da krajnji rezultat nije bio dobar. Jednostavno, svi su svjesni kako ova momčad Argentine može puno više.

"Svi patimo, pogotovo Leo. On pati najviše jer je sav pritisak bio na njemu. Kada izgubite na ovakav način, nemate puno toga pametnoga za reći. Moramo zahvaliti navijačima na podršci. Vjerujem da ću, dok na klupi bude Sampaoli ili netko drugi, biti na raspolaganju momčadi. Svjestan sam i razumijem da sam sve stariji i da će uvijek biti konkurencije u vidu mlađih igrača", dodao je Sergio Aguero.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!