Nogomet

Bilić: "Bez Ronalda i Messija, nogomet više neće biti isti"

Jan Šneler • nedjelja, 01.07.2018.
Bilić: "Bez Ronalda i Messija, nogomet više neće biti isti"
Foto: EPA

Nakon ispadanja Argentine i Portugala iz daljnjeg natjecanja, svi ljubitelji nogometa pitaju se jedno pitanje - hoćemo li Messija i Ronalda vidjeti na Svjetskom prvenstvu u Kataru...

Jučerašnje utakmice osmine finala ponudile su pregršt napetosti i draži kakvu nogomet nosi, ali jednako tako ostavile su i brojne upitnike. Ono što je svima upalo u oko jest ispadanje Argentine i Portugala, odnosno ispadanje dvojice najvećih - Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Dva velikana svjetskog nogometa i njihove momčadi ispale su sa Svjetskog prvenstva u dosta ranoj fazi te je neizvjesno hoćemo li Messija i Ronalda gledati za četiri godine u Kataru. Iako se još niti jedan nije izjasnio, šanse da ih vidimo nisu prevelike. Ronaldo bi u Kataru napunio 37 godina, dok bi Messi imao 34. Iako trenutno izgledaju bolje od nekih mladića i igraju jednakom strašću kao i prethodnih godina, period od četiri godine je velik i to je svima jasno.

U emisijama britanskog ITV-a, u svojstvu stručnih komentatora sudjeluju bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić i sjajni engleski bek Gary Neville. Njih dvojica također su u jučerašnjoj emisiji rekli kako bi nogomet puno izgubio kada Messi i Ronaldo ne bi igrali.

"Mislim da će Messi htjeti osvojiti Copa Americu. Nadam se da će obojica igrati na sljedećem Svjetskom prvenstvu, jer bez njih nogomet više neće biti isti. Ipak, treba vidjeti", rekao je Bilić, dok je Neville dodao: "Ne znam, ali znam da bi to bila velika šteta jer su oni stvarno fantastični igrači. S Messijevog gledišta, možda je to sve. Cristiano izgleda kao da bi nastavio vječno. Mislim da on ima drugačiji mentalitet. Messi se već jednom htio umiroviti. Ipak, nije lako se umiroviti. Cijela nacija računa njih. Kako uopće pokrenuti umirovljenje".

Jasno je da, dok se dvojica nogometaša ne izjasne, nitko ne zna hoćemo li ih vidjeti na sljedećim natjecanjima. Period od četiri godine je iznimno dug i treba vidjeti kakvo će ih zdravstveno stanje pratiti. Nažalost, moglo bi se ispostaviti da smo u Rusiji posljednji put gledali obojicu na Svjetskom prvenstvu. Još je veća šteta kad razmislimo da bi u slučaju pobjede, u četvrtfinalu igrali jedan protiv drugoga.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis01.07.2018. u 13:51
    bit će dovoljno drugih igrača (mbappé, rebić, iheanacho, isco, lukaku, coutinho itd), tako da to neće biti problem. uz to obojica su bili kriminalni, uz poneki bljesak. neka fino idu na godišnji odmor i onda u mirovinu.
    cameosis