Nogomet

Dvoboj u Samari: Brazilci pod pritiskom, Meksikanci se nadaju iznenađenju

Jan Šneler • ponedjeljak, 02.07.2018.
Dvoboj u Samari: Brazilci pod pritiskom, Meksikanci se nadaju iznenađenju
Foto: EPA

Nakon odigranih utakmica osmine finala, dobili smo potvrdu koliko je nokaut faza drugačija od utakmica po skupinama. Pritisak je veći, pogreške sve skuplje, a ishod sve neizvjesniji...

Utakmica Danske i Hrvatske pokazala je pod kolikim su pritiskom igrali hrvatski igrači. Nije to samo bio pritisak medija, velika očekivanja drugih, već očekivanja samih igrača. U sličnoj situaciji su i Brazilci. Njih mnogi vide kao favorite natjecanja, a nakon debakla s prošlog Svjetskog prvenstva (iako je 4. mjesto teško nazvati debaklom), Brazilci su uvjereni kako ove godine mogu polučiti fantastičan uspjeh.

Uvodne utakmice u skupinama nisu prikazale nekakav strašni, goropadni Brazil, mada je jasno kako će igrači potpuno drugačije shvatiti ovaj susret. Ono što je pozitivno za Brazil je činjenica kako je Neymar potpuno spreman.

"Vratio se treniranju na visokom nivou. Igrao je dosta i rekao sam mu da je cijena visoka ako želi igrati na ovom nivou. Znali smo da će morati igrati nekoliko utakmica, ali je sada potpuno spreman. Nažalost, to ne vrijedi za Marcela. Ne možemo riskirati u ovako važnoj utakmici", rekao je izbornik Brazila Tite.

Očekuje se kako Tite neće mijenjati sastav koji je svladao Srbiju (2:0) u trećem kolu grupne faze, a mjesto Marcela preuzet će Felipe Luis. Dok Brazilci vjeruju kako sa spremnim Neymarom imaju ogromne šanse te ulaze u susret kao favoriti, lukavi Meksikanci "pile naopako". Ne želeći upasti u zamku favorita, izbornik Meksika Juan Carlos Osorio jasno je rekao kako je Brazil puno jača momčad.

"Nadam se da ćemo uspjeti parirati Brazilu koji je trenutno najjača momčad na svijetu. Moramo napraviti probleme njihovim braničima i vjerujem da to možemo jer imamo dobre igrače s odličnim vještinama. Nadam se da će se igrači vješto nositi s pritiskom. Ne mislim da će se Brazil brinuti jer je već puno favorita ispalo s natjecanja", istaknuo je Osorio.

Brazil i Meksiko često su igrali međusobno, posljednji put na velikim natjecanjima upravo 2014. godine u grupnoj fazi. Tada je konačni rezultat bio neriješenih 0:0. U današnjem susretu sumnjamo kako će mreže biti netaknute. S jedne strane, Brazil ulazi kao favorit, pun kvalitete i iskustva, no s druge strane Meksiko je već jednom pokazao kako je vrlo ozbiljna i opasna momčad. Poraz od Švedske malo ih je uzdrmao i vratio u realnost, no sigurno je kako danas, kao što nismo ni prethodna dva dana, nećemo gledati dosadnu utakmicu.

Susret počinje u 16 sati na Cosmos Areni u Samari, a sudac će biti Gianluca Rocchi iz Italije.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!