Nogomet

Kasper Schmeichel: "Osjetio sam da će Modrić pucati u tu stranu"

Jan Šneler • ponedjeljak, 02.07.2018.
Kasper Schmeichel: "Osjetio sam da će Modrić pucati u tu stranu"
Foto: FaH

Sjajni danski vratar i član Leicester Cityja, Kasper Schmeichel, odigrao je možda i najbolju utakmicu u dresu reprezentacije, ali niti to nije bilo dovoljno za prolaz...

Teško je jučer bilo vidjeti Kaspera Schmeichela. Nemojte sumnjati, lakše nego da smo vidjeli uplakane i očajne hrvatske igrače, ali danski vratar odigrao je fantastičnu utakmicu. Na svakoj lopti je bio pravovremen, za pogodak nije bio kriv, a tri jedanaesterca koja je obranio na kraju produžetka i u raspucavanju, dokaz su o kakvom se sjajnom vrataru radi.

"Razočaran sam, ali ponosan na svoju momčad. Ne samo na one koji su jučer igrali, već na sve koji su bili oko nas, koji su nam pomogli i radili s nama da dođemo do ovakvog rezultata. U drugom dijelu bili smo bolji od protivnika i u produžetku smo pokazali veći angažman. Sudac, po mom mišljenju, nije bio na razini i sudio je protiv nas", prenosi izjavu Schmeichela ruski Sport Express.

Iako je teško reći zbog čega Danci misle kako ih je argentinski sudac Nestor Pitana oštetio, reći ćemo kako je gubitnicima dozvoljeno se ljutiti. Schmeichel je sjajno obranio i osjetio neodlučnost i loš šut Luke Modrića pet minuta prije kraja drugog produžetka.

"Modriću sam penal obranio instinktivno. Osjetio sam da će lopta otići u taj kut. Možeš trenirati jedanaesterce koliko želiš, ali taj pritisak ne možeš simulirati. Svatko tko je bio dovoljno hrabar da izađe i puca jedanaesterac u raspucavanju za mene je heroj. Lako je pogoditi na treningu, ali pokušaj to napraviti ispred punih tribina", zaključio je Schmeichel.

Danski vratar na kraju je poručio nešto što bi mnogima koristilo. Iako su neki hrvatski igrači slabo pucali, nogomet je takva igra u kojoj netko na kraju mora i promašiti. Da je slučajno Schmeichel krivo osjetio i bacio se u drugu stranu, Modrićev slabiji udarac bi ušao u gol i Hrvatska bi vjerojatno i prije raspucavanja ušla u četvrtfinale. Tada bi svi govorili o mirnom i rutinskom udarcu Modrića. Nogomet piše nevjerojatne priče i svakakve rasplete, a u jučerašnjem pobjednik je bila Hrvatska.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!