Nogomet

Šuker: "Nije bilo potrebno igrati lijepo nego proći u četvrtfinale"

hns.family • ponedjeljak, 02.07.2018.
Šuker: "Nije bilo potrebno igrati lijepo nego proći u četvrtfinale"
Foto: FaH

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prokomentirao je pobjedu Vatrenih nad Danskom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Predsjednik Saveza Davor Šuker nakon susreta pružio je podršku Luki Modriću.

"Kao bivši igrač, znam kako se osjećaju nogometaši kada promaše jedanaesterac, no vidio sam kako su Luku podržali svi suigrači i svi članovi stožera s klupe te stali iza njega. Bit će jedan od najboljih igrača ovog Svjetskog prvenstva, i vratit će se za iduću utakmicu još jači, ponovno će biti dirigent reprezentacije. Bilo mi je krivo zbog njega, kao što je i njemu bilo krivo."

Rezultat je ovaj put bio ispred ljepote.

"Na Svjetskom prvenstvu ništa nije lako. Mi smo bili favoriti protiv Danske, a moramo biti ponizni i priznati da su nas mogli pobijediti i poslati nas plačući kući. Obje su se momčadi mučile veliku većinu utakmice, ali nije bilo potrebno igrati lijepo, potrebno je bilo proći. Možemo pobijediti bilo koga, imamo kvalitetu, ali i ovakva je drama dio nogometa. Iz toga što nam nije išlo također se može napraviti povijesna sličica. Žao mi je zbog Rebića, da je zabio bio bi još jači. Ne pobjeđuje se uvijek 3:0 i svi su se možda prisjećali Turske, ali ja sam bio uvjeren da ćemo proći. Bili smo bolji možda za sitnicu, za milimetar. Hvala svim našim navijačima diljem svijeta i nadam se da su uživali."

Slijedi Rusija, susret koji neće biti nimalo jednostavan.

"Svjetsko prvenstvo festival je nogometa i uživat ćemo. Šanse su 50-50, ili možda 51-49 za Rusiju zbog velikog broja navijača, ali nadam se da će se čuti i naše. Vjerujem u izbornika, pronaći ćemo rješenja i bit ćemo spremni odigrati dobru utakmicu i pokazati se u boljem izdanju. Izrazito poštujemo Rusiju i njezine stanovnike. Mogu biti ponosni na svoju infrastrukturu, svoju gostoljubivost, a danas smo još jednom vidjeli da ne pobjeđuju uvijek favoriti. Najbolji igrači, osim toga, vrlo su umorni zbog dugih klupskih sezona i napornih putovanja pa im je teško biti u najboljem izdanju na Svjetskom prvenstvu."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani02.07.2018. u 14:07
    Ok, ali kad smo mi to igrali lijepo pa ispadali? Protiv Turske možda? Portugala? Mi tu i jesmo ispadali jer nismo igrali lijepo... Sve je mirisalo da ćemo i sad ispast, ali eto imali smo sreće. A u sreću se pouzdaje onaj koji nema znanje itd. Itd.
    Bogomdani