Tenis

Sjajna Donna Vekić svladala četvrtu nositeljicu i ušla u drugo kolo Wimbledona

Jan Šneler • ponedjeljak, 02.07.2018.
Sjajna Donna Vekić svladala četvrtu nositeljicu i ušla u drugo kolo Wimbledona
Foto: EPA

Iako se ždrijeb činio iznimno nezgodan, hrvatska tenisačica Donna Vekić odradila je sjajan posao i u prvom kolu pobijedila Amerikanku Sloane Stephens...

Prošlogodišnja pobjednica US Opena i finalista ovogodišnjeg Roland Garrosa, Sloane Stephens, bila je prva protivnica hrvatskoj tenisačici Donni Vekić na ovogodišnjem Wimbledonu. Iako se činilo kako će težak ždrijeb zaustaviti Vekić već na samom početku Wimbledona, sjajna Osječanka odradila je meč na najbolji mogući način.

Na terenu broj 1, Vekić je odlično otvorila meč. U četvrtom gemu došla je do prve break lopte i vrlo brzo povela sa 4:1. Očito iznenađena sjajnom igrom hrvatske tenisačice, Stephens je ušla u novu krizu i izgubila još jedan servis. Vekić je sjajnu igru okrunila osvajanjem prvog seta s velikih 6:1.

Drugi set nije krenuo najbolje za Vekić. Već u drugom gemu, Stephens je došla do breaka. Činilo se da će Vekić pasti u koncentraciji, no hrvatska tenisačica već u sljedećem gemu dolazi do vraćanja izgubljenog. Svega dva gema kasnije, velika borba hrvatske tenisačice, čak šest break prilika te novi break za Vekić.

U tom trenutku tenisačice nisu igrale najbolje. Prvo je hrvatska tenisačica dopustila Amerikanki da se vrati i izjednači, da bi Stephens u sedmom gemu po treći put u setu dozvolila Vekić break. Sada je sve bilo na hrvatskoj tenisačici. Tako malo je nedostajalo do velike pobjede.

Stephens je bila pri kraju, kod vodstva Vekić 5:3, Amerikanka je dozvolila hrvatskoj tenisačici čak četiri meč lopte. Iako tri nije uspjela iskoristiti, četvrta je bila uspješna te je Vekić sa 6:3 okončala meč.

U sljedećem kolu, hrvatsku tenisačicu očekuje susret protiv bolje iz ogleda Viktorije Kuzmove i Rebecce Peterson.

Wimbledon, žene, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Sloane Stephens (SAD, 4) 6:1 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bboyshr03.07.2018. u 10:43
    Bravo Donna!
    bboyshr