Tenis

U meču punom preokreta Martić izgubila od Makarove

Jan Šneler • ponedjeljak, 02.07.2018.
U meču punom preokreta Martić izgubila od Makarove
Foto: EPA

Nakon nešto više od dva sata i meča punog preokreta, najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić pokleknula je i ispala iz Wimbledona...

Već nakon prvog kola Wimbledona oprostili smo se od najbolje hrvatske tenisačice Petre Martić. U teškom meču, u kojem su se servisi stalno oduzimali, hrvatska tenisačica ostala je kratkih rukava te porazom od Ekaterine Makarove, već u prvom kolu napušta London.

Od starta prvog seta bilo je vidljivo kako su obje tenisačice ušle u meč potpuno dekoncentrirane. Nedostajalo je kontinuiteta kod obje igračice i epilog je čak pet breakova u šest početnih gemova. Slabije je stajala Martić koja je gubila 4:5 u trenutku kada je Makarova servirala za set. Unatoč tome što je imala tri set lopte, ruska tenisačica nije uspjela okončati set te je Martić došla do breaka i izjednačenja.

Set je otišao u 13. igru u kojoj je Martić nestala. Niti jedan osvojen poen i Makarova s 0:7 osvaja tie-break. Iako se očekivalo kako će u drugom setu Makarova biti u psihološkoj prednosti, hrvatska tenisačica ipak je odradila set fantastično. Dva puta oduzimala je servis protivnici i za točno pola sata sa 6:2 došla do izjednačenja.

U ovom meču psihološke prednosti nije bilo jer kada se očekivalo da će Martić na valu lakog seta igrati sve bolje, dogodilo se suprotno. Makarova u drugom gemu posljednjeg seta dolazi do breaka kojeg ne ispušta do kraja i sa 3:6 zaključuje meč prvog kola.

Wimbledon, žene, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Ekaterina Makarova (Rusija) (0)6:7 6:2 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!