Nogomet

Graham Poll: "15 od 19 jedanaesteraca u nedjelju bilo je neregularno"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.07.2018.
Graham Poll: "15 od 19 jedanaesteraca u nedjelju bilo je neregularno"
Foto: FaH

Bivši engleski sudac sa značkom Fife, Graham Poll, u kolumni za Daily Mail prokomentirao je nedjeljne jedanaesterce i ustvrdio kako je njih čak 15 od 19 izvedenih bilo neregularno...

Graham Poll dobro nam je poznato sudačko ime, 2006. godine uspio je u utakmici trećeg kola grupne faze dodijeliti tri žuta kartona Joeu Šimuniću, a danas je kolumnist za Daily Mail.

U posljednjoj kolumni osvrnuo se na dva nedjeljna dvoboja Svjetskog prvenstva između Španjolske i Rusije te Hrvatske i Danske. Oba susreta dala su putnike u četvrtfinale tek nakon jedanaesteraca, a Poll tvrdi kako je čak 15 od 19 jedanaesteraca bilo neregularno.

Problem nije u izvođačima nego u vratarima koji su u svim slučajevima prekršili pravila.

"FIFA nekim vratarima dopušta značajan izlazak s gol linije iako pravila to ne dopuštaju. Zaleđe je nekada bilo teško odrediti, a danas uz pomoć VAR-a imamo jasne situacije. Izlazak vratara kod jedanaesterca mora se jednako tretirati. Ako je 15 od 19 jedanaesteraca bilo neregularno zbog izlaska vratara s gol linije, onda je jasno da se to pravilo jednostavno ignorira", piše Poll.

Inače istom temom bavio se i njemački Kicker koji je ustvrdio kako je David De Gea jedini vratar koji se držao pravila, a Danijela Subašića naveo je kao primjer vratara koji je kod svih jedanaesteraca napustio liniju.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver02.07.2018. u 23:59
    A Kasper kao nije ha?
    beaver