Košarka

I Cousins želi titulu: Boogie novi igrač Golden State Warriorsa

Branimir Korać • utorak, 03.07.2018.
I Cousins želi titulu: Boogie novi igrač Golden State Warriorsa
Foto: EPA

Golden State Warriorsi odgovorili su konkurenciji kompletiranjem All-Star petorke. Novi član Warriorsa je DeMarcus Cousins...

Traje kompletno preslagivanje u NBA ligi i bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će na kraju rosteri izgledati. Nakon Kevina Duranta prije nekoliko sezona, još jedan veliki igrač pristao je na manji ugovor kako bi se pridružio momčadi koja je apsolutni favorit za titulu - Golden State Warriorsima.

Warriorsi bi mogli biti prva NBA momčad nakon 1975. godine (Boston Celtics) čija je kompletna petorka izabrana na All-Star susret, naime Stephen Curry, Kevin Durant, Klay Thompson, Draymond Green i sada DeMarcus Cousins redom su višestruki sudionici All-Star susreta.

Zbog problema s ozljedom ahilove tetive koja će ga držati van terena na početku sezone, Cousins nije dobio ponude kakvima se nadao, iznenadila ga je i mala brojka klubova koji su ga htjeli, stoga nije posebno razmišljao kada se pojavio Golden State.

New Orleans Pelicansi umjesto Cousinsa uzeli su mlađeg i potentnog Juliusa Randlea kojeg su se riješili Los Angeles Lakersi, a Cousins je pristao na jednogodišnji ugovor u Oaklandu u visini od 5.3 milijuna dolara.

Warriorsi su ostali bez Javalea McGeeja koji je otišao u Lakerse, no doveli su daleko kvalitetnije rješenje u Cousinsu koji ako bude zdrav bit će ogromno pojačanje za ionako snažan Golden State.

Prošle sezone do ozljede Cousins je u Pelicansima bilježio 25.2 poena, 12.9 skokova i 5.4 asistencije po susretu. S njim Golden State odlazi na još višu razinu i bit će bilo kome teško približiti mu se u borbi za titulu, bez obzira kako ova tržnica završila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!