Nogomet

Ramos: "Nisam pobornik velikih promjena. Osjećam se dužnim doći u Katar i sa sijedom bradom"

Jan Šneler • utorak, 03.07.2018.
Ramos: "Nisam pobornik velikih promjena. Osjećam se dužnim doći u Katar i sa sijedom bradom"
Foto: EPA

Nakon neočekivanog ispadanja u osmini finala, španjolsku nogometnu vrstu potresaju brojni odlasci, ali ne i onaj Sergija Ramosa...

Nakon što je postalo jasno kako će Andresu Iniesti, ovo biti posljednje veliko natjecanje, od Furije su se oprostili i Gerard Pique, David Silva i Pepe Reina. Ipak, takvog razmišljanja nije kapetan Sergio Ramos koji smatra da još može pridonijeti nacionalnoj vrsti.

"Nisam pobornik velikih promjena. Ovo nije kraj ciklusa. Pique i Iniesta su igrači koji su bili iznimno važni, ali dolaze i drugi jaki igrači. Ova momčad ima dobar omladinski pogon. Želim nastaviti još niz godina igrati za Španjolsku. Odlazim s ovog Svjetskog prvenstva s velikom tugom. Osjećam se dužnim doći u Katar sa sijedom bradom", rekao je Ramos nakon utakmice s Rusijom.

Španjolska nogometna vrsta ušla je na ovo Svjetsko prvenstvo s velikim problemima. Malo prije početka natjecanja, dotadašnji izbornik Julen Lopetegui bio je prisiljen otići zbog prilično neprofesionalnog odnosa i na njegovo mjesto došao je Fernando Hierro. Iako Hierro nije imao veliki manevarski prostor, Španjolska je ispala u osmini finala i ne očekuje se da će legendarni stoper Real Madrida ostati na klupi.

Ramos se ne slaže s takvim procjenama i smatra kako Hierro treba ostati na klupi jer je u datom trenutku imao hrabrosti preuzeti momčad.

"Ponosni smo na našeg izbornika. Suosjećam s njim u ovim trenucima i želim mu iskazati zahvalnost jer je imao hrabrosti preuzeti težak posao. Unatoč rezultatu, napravio je dobar posao. To ne ovisi o nama igračima, ali ne bi nam bilo mrsko da Hierro nastavi gdje je stao. Kao kapetan, želim samo najbolje španjolskom nogometu", zaključio je kapetan Španjolske.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!