Košarka

Francuska prelomila u drugom poluvremenu, visok poraz hrvatske reprezentacije do 17 godina

Petar Jenjić • srijeda, 04.07.2018.
Francuska prelomila u drugom poluvremenu, visok poraz hrvatske reprezentacije do 17 godina
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija do 17 godina upisala je prvi poraz na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Argentini, bolji su bili vršnjaci iz Francuske s visokih 79:51...

Nakon pobjeda protiv Filipina i Argentine mladi hrvatski košarkaši do 17 godina nisu uspjeli doći i do treće pobjede u skupini D Svjetskog prvenstva. Bolja je od Hrvatske bila Francuska rezultatom 79:51.

Francuzi su susret prelomili u završnici treće i u prvim minutama posljednje četvrtine kada je uspjela steći razliku te osigurati pobjedu i prvo mjesto u skupini.

Sve do završnih minuta treće četvrtine Hrvatska se držala vrlo dobro. Tako je u 27. minuti bila na pet koševa minusa (47:42), ali Francuska uzvraća velikom serijom i rješava pitanje pobjednika. U posljednjoj četvrtini ostavila je Hrvatsku bez poena gotovo šest minuta pri čemu je napravila seriju 15:0.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Malcom Cazalon sa 17 poena i osam skokova od ukupno 37 koliko je imala Francuska. Hrvatski košarkaši imali su 12 više, ali to nisu uspjeli iskoristiti.

Jedini dvoznamenkast u redovima Hrvatske bio je Ivan Gulin s 11 poena, po devet koševa ubacili su Roko Prkačin i Matej Rudan.

Svjetsko prvenstvo U-17:
Hrvatska - Francuska 51:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!