Tenis

Martić u paru s Ribarikovom ušla u drugo kolo Wimbledona

Jan Šneler • četvrtak, 05.07.2018.
Martić u paru s Ribarikovom ušla u drugo kolo Wimbledona
Foto: EPA

U prvom kolu Wimbledona, Petra Martić je sa slovačkom tenisačicom Magdalenom Ribarikovom uspješno prošla prvu prepreku...

Bogati teniski dan za hrvatske predstavnice i predstavnike uspješno je počeo. U prvom kolu Wimbledonu u konkurenciji ženskih parova, svega sat i 18 minuta bilo je potrebno Petri Martić i Magdaleni Ribarikovoj da svladaju Lesley Kerkhove i Lidziju Marozavu.

U prvom setu, Martić i Ribarikova opasnu su živjele u dva trenutka. Kerhove i Mazarova došle su blizu breaka u prvom i petom gemu, no ipak se hrvatsko-slovački par izvukao. Iako su mogle doći do breaka u šestom gemu, Martić i Ribarikova okončale su set sjajnom igrom prije tie-breaka.

Prvi vodstvu 6:5, potpuno opušteno su ušle znajući da imaju osiguranu 13. igru i to im se isplatilo. Došle su do 15:40 i iskoristile prvu ponuđenu break loptu te sa 7:5 osvojile prvi set.

Drugi set počeo je puno bolje za Martić i Ribarikovu. Vrlo brzo oduzele su servis protivnicama i došle do prednosti od 3:0. Iako su u petom gemu izgubile servis, hrvatska tenisačica i njena slovačka kolegica, momentalno su se vratile i ponovno došle do breaka prednosti.

Na kraju, mirnom igrom privele su meč kraju i sa 6:3 okončale drugi set. U drugom kolu, Martić i Ribarikova igrat će protiv bolje iz ogleda Irine Marie Bare i Alize Cornet te Andreje Klepac i Marije Jose Martinez Sanchez.

Wimbledon, parovi (ž), prvo kolo:
Martić (Hrvatska)/Ribarikova (Slovačka) - Kerkhove (Nizozemska)/Marozava (Bjelorusija) 7:5 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!