Nogomet

Modrić: "Osvojiti naslov svjetskog prvaka s Hrvatskom je gotovo nezamislivo, poput najljepše bajke"

Branimir Korać • petak, 06.07.2018.
Modrić: "Osvojiti naslov svjetskog prvaka s Hrvatskom je gotovo nezamislivo, poput najljepše bajke"
Foto: FaH

Luka Modrić predvodit će Hrvatsku kao kapetan u prvom nastupu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva još od 1998. godine kada je Hrvatska ostvarila svoj najveći rezultat i završila kao treća na svijetu...

Hrvatska je često padala onda kada je to bilo najvažnije. U nekim trenucima nedostajalo je i sreće koja je ovaj put protiv Danske bila na strani Hrvatske i nadamo se kako neće promijeniti "dres".

"Otkad smo u reprezentaciji nismo uspjeli proći tu prvu prepreku u nokaut fazi i bilo je vrlo važno skinuti taj pritisak s leđa. Nakon brojnih pokušaja uspjeli smo osigurati dobar rezultat i to mi puno znači. Već deset godina dio sam ove reprezentacije, za to vrijeme imali smo nekoliko nesretnih poraza, posebno protiv Turske i na posljednjem Prvenstvu protiv Portugala. Trebalo nam je malo sreće i mislim da smo je zaslužili", ističe Luka Modrić za Fifinu stranicu.

Modrić je protiv Danske promašio kazneni udarac u završnici drugog produžetka, ali u raspucavanju bio je precizan i pomogao je Hrvatskoj na putu do pobjede.

"Bio sam miran i koncentriran. Kao kapetan sam preuzeo odgovornost, morao sam to napraviti i upravo zbog toga bio sam toliko emotivan nakon susreta. Htio sam da Hrvatska potvrdi svoj talent i napravi korak naprijed. Utakmica nije bila za uživanje, ali ostvarili smo cilj."

Sada slijedi Rusija, vrlo neugodan protivnik s kojim neće biti nimalo jednostavno.

"Očekujem da će Rusija igrati slično kao protiv Španjolske, vrlo je neugodan protivnik. Njezini igrači puno trče i jako dobro su organizirani. Zaslužuju biti u četvrtfinalu i sigurno će tražiti priliku za prolaz, a očekujem pravi spektakl jer ćemo igrati protiv domaćina i njegovih navijača."

Modrić kao i ostali reprezentativci sanja osvajanje trofeja prvaka svijeta. Kao kapetan mogao bi podići toliko željeni trofej.

"Velika je privilegija biti na Svjetskom prvenstvu. Velika čast i zadovoljstvo mi je igrati za Hrvatsku, a osvojiti naslov svjetskog prvaka s Hrvatskom je gotovo nezamislivo, poput najljepše bajke. Bilo bi nevjerojatno podići trofej svjketskog prvaka kao kapetan."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!