Nogomet

Najteža utakmica za Francusku, Urugvaj u nadi da će Cavani nastupiti

Jan Šneler • petak, 06.07.2018.
Najteža utakmica za Francusku, Urugvaj u nadi da će Cavani nastupiti
Foto: EPA

U prvom četvrtfinalnom susretu sastat će se Urugvaj i Francuska, dvije prvoplasirane momčadi skupina A i B koje su u obrambeno pokazale jako dobru igru...

Urugvaj je napravio jako dobar rezultat pobjedom protiv Portugala u osmini finala. Pobijediti prvake Europe nikada nije lako, pogotovo kada se u napadu nalazi igrač poput Cristiana Ronalda. Nažalost, tu pobjedu jako su skupo platili. Ozlijedio im se uz dvojicu stopera, njihov ponajbolji igrač na ovom Svjetskom prvenstvu - Edinson Cavani.

Iako Cavani nije do kraja prekrižen te se svi nadaju kako će moći nastupiti, takav scenarij nije vjerojatan i unatoč tome što iz Urugvajskog saveza ništa ne govore, teško možemo očekivati urugvajskog napadača na terenu od prve minute. Stanje Cavanija komentirao je i izbornik Oscar Tabarez.

"Trenutak kada se ozlijedio bio je izuzetno tužan za njega. On je jako važan igrač i naporno je radio da se oporavi. Koncentriran je na ostvarenje svojih želja i snova. Uvijek sam sretan kada vidim kako je danas trenirao sa svojim suigračima i bio pun pozitivne energije. To je ono što se događa kada imate grupu prijatelja ili obitelj na okupu. Ako su samouvjereni i sretni, veća je vjerojatnost da će donijeti dobre odluke na terenu. Naša snaga je što smo jaki i bliski kao tim i to je nešto što nam protivnik ne može oduzeti", rekao je Tabarez.

S jedne strane Urugvajci velike nade polažu u Luisa Suareza i dobar defenzivni blok, dok se Francuzi nadaju kako će Kylian Mbappé ponovno zablistati u napadu. Nije tajna da su se do utakmice s Argentinom Francuzi dosta mučili s realizacijom. No, utakmica protiv Gaučosa pokazala je da u napadu Mbappé može napraviti veliki nered. Hoće li uspjeti protiv Urugvaja teško je reći, naročito kada pogledamo puno bolju obdanu Urugvajaca od one Argentinaca.

"Urugvaj je drugačijeg profila od Argentine. Morat ćemo biti strpljivi. Nevjerojatno su organizirani u obrani i ne primaju previše golova. Međutim, znaju i napasti te su jako dobri u kontranapadima. Kao što sam rekao, strpljenje je ključ, no jasno je da će nam biti potrebno puno više od strpljenja kako bi slavili", istaknuo je izbornik Francuske, Didier Deschamps.

Francuzi su tek protiv Argentine pokazali da mogu jako dobro odigrati utakmicu u napadačkom smislu, no ovo je definitivno najteži test za njih. Utakmice u skupini ne mogu se usporediti s ovom, što zbog značaja protivnika, što zbog objektivne kvalitete protivnika. Urugvaj je do sada najteži protivnik Francuza i toga su svjesni i u momčadi.

"Bit će ovo velika utakmica. Urugvaj je iznimno jaka momčad i neće nam biti lako. Morat ćemo biti fokusirani na sve aspekte igre", dodao je vratar Francuske Hugo Lloris.

Susret je na rasporedu u Nižnji Novgorodu od 16 sati. Očekuje nas iznimno zanimljiva utakmica u kojoj kladionice prednost daju Francuzima. No, Urugvaj se sigurno neće predati i Francuska će morati pronaći rješenje za probijanje odlične posljednje linije. Sudac koji je dobio čast voditi ovaj susret je Nestor Pitana. Ako odradi četvrtfinale kao utakmice u ranijoj fazi, očekuje nas dobra utakmica i s te strane.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!