Nogomet

Ivanković: "Ponosan sam na uspjeh hrvatske reprezentacije. Ovo je naša velika šansa"

Jan Šneler • petak, 06.07.2018.
Ivanković: "Ponosan sam na uspjeh hrvatske reprezentacije. Ovo je naša velika šansa"
Foto: FaH

Bivši pomoćnik Ćiri Blaževiću na Svjetskom prvenstvu 1998. i uspješni trener iranskog Persepolisa, vrlo optimistično gleda na rasplet Svjetskog prvenstva...

Branko Ivanković, iskusni trener brojnih hrvatskih klubova i izbornik koji je vodio Iran na Svjetsko prvenstvo 2006. godine, u razgovoru za Omnisport, otkrio je kako vidi izglede hrvatske nogometne selekcije u Rusiji.

"Ponosan sam na uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji. Konačno smo pokazali svoj puni potencijal i što možemo napraviti. Ovo Svjetsko prvenstvo je prilika da ponovno osvojimo odličje", rekao je Ivanković za Omnisport.

Ivanković je svakako odlična osoba za razgovor o Svjetskim prvenstvima jer je sudjelovao na dva. Kao pomoćnik Ćiri Blaževiću bio je 1998. u Francuskoj, dok je samostalno vodio Iran na svjetskoj smotri 2006. godine u Njemačkoj. S obzirom na to kako je uspjeh iz 1998. još uvijek najveći rezultat hrvatskog nogometa, Ivanković ne sumnja kako ova momčad može to ponoviti.

"Vjerujem da smo jača momčad od Rusije. Ovo je naša velika šansa da osvojimo odličje. Nevjerojatna prilika za ovu generaciju da ostavi svoj trag u nogometnoj povijesti i stavi Hrvatsku na mapu svjetskih sila. Nogomet je nepredvidljiv i sve je moguće, ali mi uvijek moramo željeti najbolje", zaključio je sadašnji trener Persepolisa.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!