Nogomet

Spektakl u najavi, Brazil i Belgija u borbi za polufinale

Petar Jenjić • petak, 06.07.2018.
Spektakl u najavi, Brazil i Belgija u borbi za polufinale
Foto: EPA

Nakon grupne faze i osmine finala jedan od najzanimljivijih dvoboja četvrtfinala bit će onaj između Brazila i Belgije, dvije sjajne reprezentacije prepune velikih zvijezda...

Brazil je u osmini finala porazio Meksiko i prošao u svoje novo četvrtfinale na Svjetskim prvenstvima. Dobro je uigran, ima sasvim dovoljno iskustva u ovakvim utakmicama te zna što točno očekivati.

U sastavu neće biti Casemira zbog suspenzije, ali njegova zamjena Fernandinho trebao bi jako dobro popuniti praznine u sredini terena. Belgijska obrana morat će se boriti i protiv Neymara koji je odigrao odlično protiv Meksika i jedan je od boljih igrača koji je ostao na samom turniru.

Početnu postavu napustit će Filipe Luis koji je u protekle dvije utakmice mijenjao Marcela. Igrač Real Madrida tako bi se nakon problema s ozljedom trebao vratiti u sastav. Međutim, dodatne probleme stvorila je vijest kako je Danilo zaključio nastup na Svjetskom prvenstvu zbog ozljede gležnja te će u Rusiji ostati kao podrška momčadi.

Izbornik Tite ima veliko poštovanje prema belgijskoj reprezentaciji i zbog toga nije želio pričati o tome što bi Belgija mogla ponuditi.

"Bit će to sjajna utakmica, obje momčadi su napadačke i igraju odličan nogomet. Belgija ima odlične igrače i odličnog trenera te sam ih uvijek stavljao u uži krug favorita za naslov, a tako je i sada."

Za razliku od Brazila nogometaši Belgije jako su se namučili protiv Japana, protiv kojeg su još sredinom drugog poluvremena zaostajali dva pogotka, ali su do kraja regularnog vremena uspjeli potpuno preokrenuti rezultat i stići do važne pobjede.

Očekuje se kako bi izbornik Roberto Martinez trebao nešto naučiti iz takve utakmice, posebno jer su dvije zamjene, Marouane Fellaini i Nacer Chadli, donijele prijeko potreban preokret.

Upravo bi spomenuti dvojac, prema najavama, u formaciji 3-4-2-1 (ili 3-4-3) mogao započeti utakmicu umjesto Yannicka Carrasca i Driesa Mertensa.

Iako je svjesna kako vjerojatno nije favorit u ovoj utakmici belgijska reprezentacija čvrsto vjeruje kako može pobijediti - uz odličnu predstavu na terenu i malo sreće.

"Igrati protiv jedne od najboljih momčadi na turniru bit će nam odličan test. Igramo u istom sistemu jako dugo te znamo što učiniti. Pritisak uvijek postoji i nije važno jeste favorit ili niste", kazao je Romelu Lukaku

Kazanj Arena ugostit će ovaj sjajan dvoboj, a utakmice će početi u 20 sati. Pravdu na susretu dijelit će srpski sudac Milorad Mažić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!