Ostali sportovi

Filip Hrgović udružio se s velikim kubanskim trenerom Pedrom Diazom

Sportnet • petak, 06.07.2018.
Filip Hrgović udružio se s velikim kubanskim trenerom Pedrom Diazom

Hrvatska boksačka zvijezda Filip Hrgović udružio se sa slavnim kubanskim trenerom Pedrom Diazom ususret nastupu u Hrvatskoj 8. rujna u Areni Zagreb, koji se očekuje s velikim nestrpljenjem...

Pedro Diaz svoju je trenersku karijeru započeo u kubanskom nacionalnom timu s kojim je ostvario značajne uspjehe u amaterskoj kategoriji, vodeći momčad do 20 zlatnih, 6 srebrnih i 3 brončane medalje na Olimpijskim igrama od 1992. do 2004. godine.

Surađujući s Felixom Diazom, Pedro je također pomogao Dominikanskoj Republici da osvoji svoju jedinu zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Pekingu 2008.

U profesionalnoj kategoriji dr. Diaz, koji ima titulu dr.sc. u pedagoškim znanostima, uspješno je trenirao niz svjetskih prvaka, od Portorikanca Miguela Coota za meč s Floydom Mayweatherom Jr.-om 2012., bivšeg WBO i WBA prvaka u superbantam kategoriji Guillerma Rigondeauxom te WBC prvaka u lakoteškoj Grigoryja Drozda.

"Pedro Diaz vrlo je uspješan i iskusan trener. Radujem se što ću raditi s njim i nastaviti se razvijati u profesionalnom boksu. Cilj mi je postati svjetski prvak i vjerujem da je Pedro pravi čovjek koji će pomoći da ostvarim zacrtano", kaže Hrgović.

Brončani iz Olimpijskih igara u Riju 2016. ovaj vikend otputovat će u Miami gdje će provesti mjesec dana prije povratka u Zagreb na završne pripreme.

"8. rujna izaći ću pred svoje domaće navijače u Areni Zagreb. Za taj meč moram biti u najboljoj mogućoj formi kako bih izborio pobjedu za hrvatski narod. Pripremama sam pristupio vrlo ozbiljno. Mjesec dana u Miamiju pomoći će mi da ostvarim optimalnu kondiciju prije povrataka u Zagreb gdje ću dovršiti pripreme", dodao je Hrgović.

Yousef Hasan i dalje će ostati važan dio u trenerskom timu 26-godišnjeg Hrvata te će s Diazom osigurati optimalnu kondiciju za Hrgovićev hrvatski debi 8. rujna.

"Želio bih zahvaliti Yousefu što je bio uz mene od početka moje profesionalne karijere. Zajedno smo odlučili kako je potrebno imati nekoga iskusnijeg uz mene. Yousef će nastaviti biti pomoćnik trenera te će uvijek biti vrijedan član mog trenerskog tima", zaključuje Hrgović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!