Tenis

Odlična Donna Vekić lakoćom svladala Wickmayer i ušla u osminu finala

Jan Šneler • petak, 06.07.2018.
Odlična Donna Vekić lakoćom svladala Wickmayer i ušla u osminu finala
Foto: EPA

Sjajnom predstavom protiv Yanine Wickmayer, Donna Vekić prošla je u osminu finala Wimbledona te tako ostvarila najbolji rezultat na tom Grand Slamu...

Već smo pisali početkom travnate sezone kako Donna Vekić voli igrati na toj podlozi i to se ispostavilo i na Wimbledonu. Nakon pobjede protiv favorizirane Sloane Stephens, Vekić je ostvarila odličan uspjeh svladavši Yaninu Wickmayer u trećem kolu.

Početak meča nije mogao biti bolji za Vekić. Već u drugom gemu oduzela je servis protivnici i na najbolji način otvorila susret. Nažalost, kao što to često biva kod hrvatske tenisačice, sljedeći gem bio je koban. Umjesto da zadrži prednost, Vekić je slabije odigrala i Wickmayer je odmah vratila izgubljeno.

Meč je ušao u mirnu fazu i osim jedne break šanse za Vekić, pravih šansi nije bilo. Set je ušao u tie-break u kojemu je Vekić bila puno kvalitetnija. Sjajno igrom došla je do 5:1 i potom mirno privela set kraju.

Slično kao i u prvom setu, Vekić bolje otvara drugi. Odmah dolazi do breaka i ovoga puta Wickmayer nije mogla ništa. Vekić je ¸nastavila sa sjajnom igrom i s još dva breaka potpuno potopila protivnicu. Sa 6:1 zaključila je drugi set i prošla u svoju prvu osminu finala na Grand Slam turnirima.

U sljedećem meču, Vekić očekuje dvoboj protiv 13. nositeljice Julije Goerges i 23. nositeljice Barbare Strycove.

Wimbledon (ž), 3. kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Yanina Wickmayer (Belgija) 7:6(2) 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10806.07.2018. u 17:06
    bravo Donna, ajmo na krilima nasih nogometasa napravit nesto ovog Wimbledona!!
    narada108