Rukomet

Mlade hrvatske rukometašice iznenadile Švedsku i stigle do treće pobjede

Sportnet • petak, 06.07.2018.
Mlade hrvatske rukometašice iznenadile Švedsku i stigle do treće pobjede

Četvrto kolo skupine D donijelo je hrvatskim juniorkama nove bodove. U pretposljednjem susretu u skupini pobijedile su Švedsku s 22:18 (13:12).

Bio je ovo derbi budući da su obje reprezentacije do sada zabilježile dvije pobjede i poraz od Francuske. Također je ovo bila izravna borba za plasman na drugo mjesto na tablici skupine D. Iako su veći dio prvog poluvremena gubile, uspjele su u završnici okrenuti rezultat na svoju stranu. U nastavku su još povećale svoju prednost i upisale treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Raspucana Katarina Mrazović postigla je osam pogodaka, a Dora Lukić dodala je četiri. Lucija Bešen u ovom je susretu skupila 12 obrana, a Magdalena Ećimović četiri. Clara Lerby bila je prvo ime Švedske s pet pogodaka.

Izbornik Ivan Jerković čestitao je curama na sjajnoj igri koju su prikazale protiv Švedske: "Nakon nervoznog otvaranja i puno izgubljenih lopti. Poznato je da Švedska koristi jako puno ljepila. Napravili smo tri, četiri greške nakon koje su se Šveđanke povele s tri, četiri razlike. Postepeno smo se konsolidirali. Igrali smo strpljivo u napadu i s koncentriranom obranom smo sveli Švedsku na šest pogodaka u drugom poluvremenu. Čestitao bi curama na borbenosti. Dale su zadnji atom snage. To nam se vratilo i sad se veselimo."

Raspoložena vratarka Lucija Bešen istaknula je odličnu obranu: "U ovoj utakmici smo dale sve od sebe, dale smo svoj maksimum. Drugo poluvrijeme smo svele Švedsku na šest pogodaka što pokazuje da smo igrale odličnu obranu."

FOTO: www.hungaryhandball2018.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!