Nogomet

Schmeichel: "Rusija može pobijediti bilo koju momčad"

Jan Šneler • subota, 07.07.2018.
Schmeichel: "Rusija može pobijediti bilo koju momčad"
Foto: EPA

Bivši vratar Danske i Manchester Uniteda te sadašnji analitičar Russia Todaya Peter Schmeichel smatra kako je ruska momčad izuzetno motivirana i spremna doći do samoga kraja...

Iako je Hrvatska izbacila njegovu Dansku iz daljnjeg natjecanja, Peter Schmeichel nije bio teška srca te je vrlo profesionalno istaknuo kako je i Hrvatska zaslužila pobijediti. U svojstvu analitičara na televizijskom kanalu Russia Today, Schmeichel je procijenio šanse i kvalitete ruske momčadi.

"Ono što me fascinira kod Rusije je činjenica da su ušli u četvrtfinale s malo vjere svojih navijača. Posjetio sam sve gradove domaćine i gotovo nigdje nisam našao optimistične ljude u vezi daljnjeg natjecanja. Problem je što Rusija nije igrala službene susrete skoro dvije godine i tako si srušila renking na ljestvici", rekao je Schmeichel za Russia Today.

Velike zasluge za ovaj povijesni rezultat ima i izbornik Stanislav Čerčesov. S time se slaže i legendarni Danac koji kaže kako je fantastično posložio momčad koja ga slijedi u svim idejama koje im prezentira.

"Na početku nije izgledalo dobro, ali sada Rusija može pobijediti bilo koju momčad. Čerčesov je složio sjajnu ekipu koju je tek malo promijenio prije susreta sa Španjolskom. Petorica braniča nisu ostavili protivnicima ništa. Nije bilo prostora i Španjolska nije mogla iskoristiti svoje kvalitete. Jako sam impresioniran. Cijela zemlja sada čeka dvoboj s Hrvatskom. Rusija je doista taktički fantastična momčad", zaključio je Schmeichel.

Zanimljivo, Rusi su od skeptika i kritičara svoje reprezentacije postali vrlo optimistični. Prije današnjeg susreta, internetski portal Sovietski Sport napravio je anketu koju je ispunilo nešto više od 17 000 čitatelja. Čak 58.2 % ih smatra kako će Rusija proći dalje, od čega 32.5% prognozira da će Rusija pobijediti u regularnom dijelu s jednim pogotkom razlike.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!