Nogomet

Modrić: "Ako mene pitate, Rusija je potpuno zasluženo u četvrtfinalu"

Jan Šneler • subota, 07.07.2018.
Modrić: "Ako mene pitate, Rusija je potpuno zasluženo u četvrtfinalu"
Foto: FaH

Najbolji hrvatski igrač i jedan od najboljih igrača na ovom Svjetskom prvenstvu Luka Modrić za službene stranice Svjetske nogometne federacije (FIFA) rekao je kako ne smatra da su Rusi slučajno došli ovako daleko...

Već smo pisali kako se Rusiju konstantno podcjenjuje i mnogi će reći da nisu zaslužili ulazak među najboljih osam. Ipak, koliko god se to nekima sviđalo ili ne, Rusija je ušla u četvrtfinale i ima, barem u teoriji, jednake šanse kao i svaka druga momčad, da se plasira u polufinale.

S ocjenom kako je Rusija sasvim slučajno u četvrtfinalu ne slaže se Luka Modrić. Iskusni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije jako dobro zna koliko je opasno podcijeniti suparnika i na taj način ga još dodatno motivirati.

"Rusi su domaćini, iznimno jaki koji se nevjerojatno bore kao momčad. Pokazali su to protiv Španjolske gdje su bili autsajderi. Na kraju su preživjeli jedanaesterce. Borbeni su i trkački jaki te su nagrađeni zbog takvog pristupa. Nalaze se u četvrtfinalu gdje ih nitko nije očekivao. Ako mene pitate, potpuno zasluženo su tu", prenosi FIFA izjavu Modrića.

S druge strane danas će se naći Vatreni, koji su jednako kao i Rusi pokazali izniman timski duh i snagu kolektiva. Iako je protiv Danske utakmica bila sve samo ne laka, hrvatski reprezentativci borili su se, preživjeli sve stresne situacije i na kraju se zasluženo plasirali dalje.

"Moramo igrati puno bolje nego protiv Danske i ja sam uvjeren da hoćemo. Smatram da ovo nije naš kraj i da je ova momčad sposobna za puno više. Vjerujem da možemo to pokazati protiv Rusije, iako treba biti svjestan kako će biti jako teško", zaključio je hrvatski kapetan.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!