Nogomet

Nakon samo četiri utakmice Fernando Hierro napušta klupu Španjolske

Jan Šneler • nedjelja, 08.07.2018.
Nakon samo četiri utakmice Fernando Hierro napušta klupu Španjolske
Foto: EPA

Nakon što je Julen Lopetegui nevjerojatnim potezom bio prisiljen napustiti klupu Španjolske, izborničku poziciju preuzeo je Fernando Hierro i vrlo brzo ju napustio...

Ono što se očekivalo proteklih dana, konačno je dobilo i svoju potvrdu. Iako to nije bilo u planu, Fernando Hierro je nenadano dobio priliku sjesti na izborničku klupu Španjolske. Na njegovu žalost, Španjolska nije ostvarila dobar rezultat te je njegov odlazak prilično očekivan.

"Španjolski nogometni savez i Fernando Hierro odlučili su okončati suradnju jednom kada Španjolska završi svoj nastup na Svjetskom prvenstvu", kratko su rekli u Savezu.

Iako ova odluka ne čudi, teško je vjerovati da bi se u Savezu riješili Hierra da je nastup Španjolske bio bolji. Mora se priznati da Furija nije izgledala dobro, no da su jedanaesterci koje su promašili u raspucavanju protiv Rusije bili precizniji, možda bi danas Hierro bio izbornik.

O nasljedniku Hierra još nema govora, mada je jasno kako će u Španjolskom nogometnom savezu morati biti brzi. Za dva mjeseca očekuju ih dvoboji Lige nacija protiv dvoje polufinalista s ovog Svjetskog prvenstva, Engleske i Hrvatske.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!