Nogomet

Pivarić: "Sve ovo je zasluženo. Ovo je nagrada za dugogodišnji rad"

Jan Šneler • ponedjeljak, 09.07.2018.
Pivarić: "Sve ovo je zasluženo. Ovo je nagrada za dugogodišnji rad"
Foto: FaH

Nakon sjajnog rezultata i prolaza u polufinale Svjetskog prvenstva, hrvatski branič Josip Pivarić osvrnuo se na hrvatske nastupe u Rusiji...

Veliko uzbuđenje i sreća zbog fenomenalnog uspjeha hrvatske reprezentacije još traje. Navijači diljem Hrvatske i svijeta oduševljeni su rezultatom koji su postigli Vatreni. Kakvo je ozračje među igračima opisao je Josip Pivarić u razgovoru za Hrvatsku nogometnu televiziju.

"Slabo se spavalo. Bili smo preuzbuđeni nakon svega, a još nas uvijek sve to drži. Samo o tome pričamo. Sretni smo jako, ponosni na svaki dio cijele ove priče. Sreća je stvarno nevjerojatna, pogotovo kada vidimo što se sve događa u Hrvatskoj. Ja mislim da ono što smo vidjeli nije ni približno onome što se stvarno događa. I o tome puno pričamo, naravno, pratimo medije, gledamo video zapise svih tih slavlja", rekao je Pivarić za HNTV.

Iako nije u prvoj postavi, Pivarić se odlično uklopio u momčad i brojni navijači smatraju kako bi prednost trebao imati ispred nominalnog prvog beka Ivana Strinića. Nažalost, Pivarićevo nespretno igranje rukom, donijelo je priliku Rusima da dođu do izjednačujućeg pogotka. Ipak, hrvatski bek i član Dinama iz Kijeva, ne smatra kako je rezultat Hrvatske puka slučajnost, već plod iscrpnog i mukotrpnog rada.

"Najvažnije je da smo prošli. Naravno da smo htjeli i ranije završiti sve, voljeli bismo da je sve bilo gotovo unutar 90 minuta, ali ne ide baš sve kako bismo mi htjeli. Ali, to samo pokazuje koliko smo velika momčad i koliko smo moćni u glavi. Ništa ovo nije slučajno. Sve je to zasluženo, to je nagrada za dugogodišnji rad", dodao je hrvatski branič.

Hrvatskoj slijedi susret protiv Engleske. Vatreni čekaju polufinale 20 godina, Englezi još duže, 28. Bit će ovo pravi ispit kako za hrvatsku, tako i za englesku nogometnu reprezentaciju. Svi se nadaju odličnoj utakmici i još jednom riješenom ispitu Vatrenih.

"Stožer će nas sigurno dobro pripremiti, iako smo svi mi gledali njihove utakmice tijekom Prvenstva. Znamo što nas čeka. Engleska je dobro posložena i ide uzlaznom putanjom. Dižu se, ali moramo biti koncentrirani na sebe", zaključio je Pivarić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!