Nogomet

Lovren: "Što je najbitnije i dalje vjerujemo u sebe, znamo i da možemo i moramo bolje"

Branimir Korać • utorak, 10.07.2018.
Lovren: "Što je najbitnije i dalje vjerujemo u sebe, znamo i da možemo i moramo bolje"
Foto: FaH

Dejan Lovren jako dobro poznaje Engleze, igra u Liverpoolu, suigrač je s Hendersonom, a s ostalim igračima susreće se na suprotnim stranama...

Dejan Lovren bio je i osporavan i hvaljen od strane otočkih medija, no sada je koncentriran potpuno na Hrvatsku i ne zanima ga previše što Englezi pišu.

"Iskreno ne pratim previše što se događa u Engleskoj, više pratim hrvatske medije, ali mogu zamisliti da i tamo vlada optimistična atmosfera. Bit će teško i zanimljivo za obje ekipe."

Lovren vrlo cijeni englesku reprezentaciju i dobro je poznaje.

"Igram s Hendersonom i poznajem dosta igrača koji su u engleskoj reprezentaciji te se s njima konstantno susrećem na utakmicama. Mislim da jako dobro znamo kvalitete engleskih igrača. Jako ih cijenimo i stvarno nema prevelike potrebe pričati o njima."

Što se tiče Hrvatske, uvjeren je kako ona može i više i bolje te da ima još dosta prostora za podizanje igre.

"Sve je pozitivno i uživamo u svakom trenutku. Ovih posljednjih dana osjećamo se prekrasno, znamo što se događa u Hrvatskoj, ovo će nam zauvijek ostati u sjećanjima. Priređujemo narodu i nama samima veliko zadovoljstvo. Što je najbitnije i dalje vjerujemo u sebe, znamo i da možemo i moramo bolje."

Nakon posljednje dvije utakmice odlučene poslije produžetaska i penala, umor je prisutan, ali neće imati važnu ulogu, smatra Lovren.

"Naravno da nije isto kada igras dva puta po 90 minuta i dva puta po 120 minuta, ali imali smo sasvim dovoljno vremena oporaviti se i možemo reći da smo dovoljno veliki profesionalci da znamo kome što treba za što brži oporavak. Što se mene tiče, ja sam potpuno spreman, a mislim da mogu reći i za sve ostale suigrače. Znamo što je na kocki i u takvim trenucima svi zaboravljaju na taj umor, ovo će se ponoviti još možda jednom ili nijednom."

Engleske novinare zanimao je dvoboj Kanea i Lovrena te onaj dvoboj u kojem Lovren nije briljirao te je zamijenjen i prije poluvremena.

"Ne znam što reći na ovo pitanje, ta je utakmica sada toliko nebitna, prije toga sam odigrao dobro protiv njega. Naravno da imam za takvog igrača respekt, to je jedan od najboljih napadača, konstantno zabija golove i jedan je od najopasnijih igrača. Ali ako budemo kompaktni kao protiv Argentine, mislim da neće biti problema."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!