Nogomet

Deschamps: "Radili smo sjajno u obrani", Martinez: "Razočarani smo, htjeli smo u finale"

Mihaela Bradovski • utorak, 10.07.2018.
Deschamps: "Radili smo sjajno u obrani", Martinez: "Razočarani smo, htjeli smo u finale"
Foto: EPA

Francuska je prvi finalist Svjetskog prvenstva. U vrlo napetom dvoboju polufinala svladala je Belgiju 1:0 pogotkom Samuela Umtitija...

Didier Deschamps ima priliku pridružiti se Franzu Beckenbaueru i Mariju Zagalu kao onima koji su osvojili naslov svjetskog prvaka i kao trener i kao igrač. 1998. godine osvojio je igrački naslov, a sada je na korak do trenerskog.

"Bilo je fantastično, jako sam ponosan na moje igrače. Pokazali smo karakter i pravi mentalitet, bilo je jako teško, ali radili smo sjajno u obrani. Možda smo trebali preuzeti malo više inicijative u kontranapadima, ali svaka čast stožeru i mojim igračima. Ponosan sam na njih."

Pobjedu Francuskoj donio je Samuel Umtiti koji je početkom drugog dijela glavom poslao loptu u mrežu.

"Ponosan sam, naporno smo radili. Postigao sam pogodak, ali smo svi odigrali veliku utakmicu, ponosan sam na sve. Stručni stožer dobro je funkcionirao još 1998., a mi dobro funkcioniramo danas. Ostvarili smo cilj ulaskom u finale, jako sam zadovoljan."

S druge strane vladalo je veliko razočaranje, no Roberto Martinez imao je dosta pohvala za svoje igrače.

"Na žalost, razlika u ovom dvoboju leži u onim 'ničijim' loptama koje su odlazile na stranu protivnika. Susret je bio vrlo tijesan i odlučila je sreća pred golom. Moji igrači odlično su se postavili i ne mogu tražiti više od njih. Pružili su sve od sebe i do posljednje sekunde pritiskali protivnika kako bi se vratili u susret. To su sitnice i one su odlučivale kao što i treba biti u polufinalu Svjetskog prvenstva. Razočarani smo, htjeli smo u finale, ali moramo ovo ostaviti iza sebe i potruditi se da u sljedećoj utakmici budemo uspješniji."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!