Nogomet

Courtois: "Bila je to frustrirajuća utakmica, Francuska se samo branila"

Jan Šneler • srijeda, 11.07.2018.
Courtois: "Bila je to frustrirajuća utakmica, Francuska se samo branila"
Foto: EPA

Nakon poraza u polufinalu od Francuske, reprezentativci Belgije ne mogu kriti svoje razočaranje, a najglasniji među njima svakako je bio vratar Thibaut Courtois...

Iako su bili odlični protiv Brazila i pokazali prilično uvjerljive predstave u dosadašnjem dijelu natjecanja, Belgijanci su ispali u polufinalu i prilično psihološki potonuli. Veliko razočaranje vladalo je među reprezentativcima Belgije, a naročito je bilo vidljivo na njihovim licima koliko ih je pogodilo ispadanje u polufinalu.

Jedan od onih najzaslužnijih za uspjeh Belgije, Thibaut Courtois, nije štedio Francuze u razgovoru nakon završetka susreta. Iako možemo govoriti o vrućoj glavi i frustriranošću porazom, belgijski vratar bio je prilično direktan.

"Bila je to frustrirajuća utakmica, Francuska se samo branila s 11 igrača na 40 metara od svog gola. Igrali su na kontre, na Kyliana Mbappéa koji je iznimno brz. To je njihovo pravo. Frustracija je velika zato što nismo izgubili od momčadi koja je bolja od nas. Izgubili smo od momčadi koja ne igra nikako, samo se brani", rekao je Courtois za belgijski TV program RTBF.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!